Garou Pop, Rock & Soul Konseri

29 Şubat 2020, Volkswagen Arena, Maslak, İstanbul

Dünyaca ünlü Notre Damde de Paris müzikalinin unutulmaz Quasimodo’su Garou, ikinci kez Türkiye’ye geliyor. ‘Belle’, ‘Gitan’, ‘Sous le vent’ ve ‘Seul’ gibi en sevilen parçaların da yer alacağı konser, 29 Şubat’ta Volkswagen Arena’da!

Coffex

27 Şubat-1 Mart, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, İstanbul

Türkiye’deki ilk geniş kapsamlı çay ve kahve fuarı Coffex İstanbul, kahve tutkunlarını bir araya getiriyor. Profesyonel üreticileri ve tüketiciyi buluşturan, kahveye dair her şeyi deneyimleyebileceğiniz birçok etkinlik ile Coffex İstanbul, bu yıl 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Barcelona Guitar Trio

15 Şubat, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir

Ünü sınırları aşan Barcelona Guitar Trio, İspanya’dan Türkiye’ye geliyor. Manuel Gonzalez, Xavier Coll ve Luis Robisco üçlüsü gitarlarını, İspanya’daki en iyi Flamenko dansçısı çiftlerinden biri olan Carolina Morgado ve Jose Manuel Alvarez ve benzersiz İspanyol vurmalı çalgılardan biri olan Paquito Escudero ile bir araya getiriyor. Gösteri, 15 Şubat Cumartesi akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

Anna Tifu & Tekfen Filarmoni

25 Şubat, AKSKM, Eskişehir

Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası, 2020 yılında vereceği ilk konserlerinde genç ve yetenekli İtalyan sanatçı Anna Tifu’yi ağırlıyor. Ernest Chausson’un Poème, Op. 25 ve Maurice Ravel’in Tzigane’ini de seslendirecek sanatçı, 25 Şubat’ta Eskişehir AKSKM’de.

Köln Karnavalı

20 Şubat-26 Şubat 2020, Köln, Almanya

Almanya’nın en çılgın ve renkli karnavalı olan Köln karnavalı, bu sene 20 Şubat’ta başlıyor. Resmi olarak her yıl 11 Kasım’da öğleden önce saat 11.11’de başlayan karnaval döneminin, ana etkinlikleri geleneksel olarak şubat ayında gerçekleşiyor. ‘5’inci Mevsim’ olarak da adlandırılan tarihi karnaval, Ortaçağ’da lanetlenmiş olsa da bugüne kadar varlığını koruyarak her geçen yıl daha çoşkulu bir şekilde kutlanıyor.

Binche Karnaval

23-25 Şubat 2020, Binche, Belçika

UNESCO tarafından  2003’de “Sözlü ve Somut Olmayan İnsanlık Mirasının Başyapıtı” olarak tanınan Binche Festival, bu yıl 23-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşiyor. Belçika’nın Wallon bölgesindeki Binche kentinde kutlanan karnaval, temel olarak Pagan geleneklerine dayanıyor ve baharın gelişi şerefine düzenleniyor. Karnaval aynı zamanda dans edip adaklar adayarak “kötü ruh”u kovmak ve kötü güçlerle mücadele etmek amacını da taşıyor.

Amsterdam Chocoa Festival

19-23 Şubat 2020, Amsterdam, Hollanda

Şubat ayında sokakların çikolata koktuğu Amsterdam, 8.kez Chocoa Festivaline ev sahipliği yapıyor. Profesyonel kakao üreticilerinden, çikolata tüketicilerine kadar birçok katılımcının katıldığı festival, 700 farklı çeşit çikolata türü, canlı müzik performansları ve belgesel gösterimleri ile Avrupa’nın en tatlı festivali olarak anılıyor.

Limon Festivali

15 Şubat-3 Mart 2020, Fransa

Fransa İtalya sınırındaki Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesindeki Menton şehrinde gerçekleşen Limon festivali, dünyanın dört bir yanından her yıl yaklaşık 300 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Turunçgillerin büyüleyici dünyasını keşfetme imkânı sağlayan Menton Limon Festivali’nde, yerli sanatçıların turunçgillerle yaptığı heykel, çizgi karakter, kale, yel değirmeni gibi eserler sergilenirken sokaklar da dans ve müzikle şenleniyor. Aynı zamanda, Fransa’nın incisi olarak anılan şehir, festival ile birlikte gezi yapılabilecek en iyi destinasyonlardan!

Steve McQueen: Year 3 at Exhibition

13 Şubat-11 Mayıs 2020, Tate Modern, Londra, United Kingdoms

Turner Ödüllü sanatçı ve Oscar ödüllü film yapımcısı Steve McQueen, Tate Britain, Artangel ve A New Direction ile birlikte, bugün, dünyanın en büyük şehirlerinden birinde şimdiye kadar yapılmış en iddialı görsel vatandaşlık portrelerinden birini ortaya koyuyor. Geleneksel okul sınıfı fotoğrafının ortamını kullanan bu destansı kurulum, Londra’nın dört bir yanından gelen on binlerce 3. Sınıf öğrencisinin görüntülerini bir araya getirip, sanatseverlere şehrin geleceğine bir bakış ve gelecek neslin umutlu bir portresini sunuyor.

Venedik Festivali

25 Şubat 2020’ye kadar, Venedik, İtalya

Hayatta mutlaka görülmesi gereken festivaller listesi olsaydı ilk sıralarda yer alacağı kesin olan bu festival, yüzyıllardır devam eden bir geleneği sürdürmek ile birlikte ihtişamlıVenedik sarayları ve kanallarla ayrılan şehirde, katılımcıları bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Gösterişli kostümler ve her biri sanat eseri gibi duran maskelerle bezeli festival, bu yıl 25 Şubat’a kadar devam ediyor.