Dijital Değişim ve Gelecek

Arkas Holding Bilgi Sistemleri Direktörü Mert Oruz Arkas Akademi webinarında, Arkas çalışanlarına Dijitallejen dünyayı gelecekte neler beklediğini anlattı. Dijital gelişmelerin yaşamın tüm alanına girerek etkilediğini, şirketlerin geleceğinin de bu değişime ayak uydurabilmekten geçtiğini söyledi. Oruz, Arkas’ın teknolojik altyapısının güçlülüğünün pandemi döneminde daha net bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

Arkas Akademi tarafından düzenlenen webinar’lar devam ediyor. Bu kapsamda Arkas Talks’ta, “Dijital Değişim” konulu etkinlik Arkas Holding Bilgi Sistemleri Direktörü Mert Oruz’un katılımıyla yapıldı. 21. yüzyılın değişen teknolojik gelişmeleri ve trendleri hakkında online oturumda bilgi veren Oruz, dijital değişimi; teknoloji, yapay zeka, big data, sanal gerçeklik, yeni yaşam, “Yeni Normal”, otonom sistemler, robot ve robotik uygulamalar gibi başlıklar ile anlattı. Dijital dünyada yapay zekadan değil yapay akıldan korkulduğunu söyleyen Oruz, birbirine entegre cihazların yaşamı daha kolay hale getirdiğini, zaman, para, enerji gibi alanlarda verimi artırdığını ifade etti.

Dijital alanda mahremiyetin en büyük pazarlama aracı halinde geldiğini belirten Oruz,  insanların sosyal medyadan uzak kalamadığını bazı verilerle paylaştı. Alarmlı uçan saat, pet chatz, sensörlü tarak gibi farklı teknolojik uygulamalara da değinen Oruz, robotların yaşamımızın bir parçası olduğunu, şirketler arasındaki teknolojik yarışın daha da arttığını söyledi. Mert Oruz, Amerika ve Çin kökenli dev teknoloji şirketleri arasında büyük bir mücadele yaşandığını, 2019 yılında en büyük şirketler sıralamasında ilk 10’da ABD ve Çin’in yer aldığını vurguladı.

Geleceği görebilen ve hayal edebilenlerin bugün zirvede bulunduklarını anlatan Oruz, Arkas Holding’in teknolojik altyapısı ile ilgili bilgiler de verdi. Oruz, “Arkas olarak teknolojik planlamamızı ne kadar doğru yaptığımızı pandemi döneminde daha iyi anladık. Yenilikleri altyapımıza kattık. Sadece gemilerde değil teknolojiyi her yerde kullanıyoruz. Hizmet verdiğimiz tüm alanlarda entegrasyonla ilgili epey yol aldık” dedi.