Birlikte Güzel Ev’de Konser Serisi

Farklı evlerde birlikte müzik dinleyebilmek için başlatılan, yerli ve yabancı sahnenin en değerli isimlerini ağırlayan “Ev’de” konser serisi tüm hızıyla devam ediyor. Amerikalı sanatçı LP’den Cem Adrian’a kadar birbirinden önemli isimleri bir araya getiren seri, aynı zamanda müzik dışında tarih, gastronomi ve spor alanlarında da öncü isimlerle canlı yayınlar düzenliyor. Yayınlar @birlikteguzel Instagram hesabı üzerinden izleyiciler ile buluşuyor.

İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali Sergisi

Covid-19 günlerinde online erişime açılan sergilere bir yenisi daha eklendi. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 20 Eylül 2008-1 Şubat 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdiği “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisini online erişime açtı. Salvador Dali’nin yağlı boya tablo, çizim ve grafiklerinden oluşan geniş bir seçkinin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanların yer aldığı sergiye, sanatseverler SSM web sitesi, sosyal medya hesapları ve Youtube üzerinden ulaşabiliyor.

Akbank Dijital Sanatta Şimdi

Kültür sanat etkinliklerini dijital ortama taşımaya devam eden Akbank Sanat, ‘Dijital Sanatta Şimdi’ başlıklı konuşma serisi ile Türkiye’de ve dünyada dijital ifade olanaklarının sunduğu imkânlar üzerinden eserler üreten sanatçıların çalışma pratiklerine dikkat çekiyor. Sanatçıların teknolojiye bakış açısını ve yaratıcılık-teknolojisi ikilisini nasıl bütünleştirdikleri konusunu ele alan konuşma serisi, Akbank Sanat Youtube kanalından izlenebiliyor.

İBB Şehir Tiyatroları Salondan Yayın

İBB Şehir Tiyatroları, evlerde geçirdiğimiz vakti daha eğlenceli ve kaliteli hale getirmek için “Sen Evde Kal Biz Sana Geliriz” sloganıyla online platformlarda evlere konuk oluyor. Aşk-ı Memnu, Pembe Konağın Gelinleri, Yedi Kocalı Hürmüz, İstanbul Beyefendisi ve Surname 10 gibi sahnelendiği dönemde çok beğenilen oyunlar, atölyeler ve söyleyişiler İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Sanat Youtube üzerinden yayınlanıyor.

Gergedanlar Şehre Dönüyor Sergisi

Özge Günaydın’ın “Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor/Rhinos Back in Town”, isimli kişisel sergisi Nef’in sponsorluğunda online ortamda sanatseverlerle buluşuyor. Dünyanın altıncı büyük kitlesel yok oluş evresinde olduğunu, soyu tükenen gergedanlar üzerinden irdeleyen sergide 1 gerçek boyutlu dev gergedan (kompozit heykel), 14 tablo, 10 dijital manipülasyon tablo, 7 bronz heykel, 18 kompozit heykel, bir belgesel, 2 video art ve çeşitli enstalasyonlar yer alıyor. Sergi studiomasterpiece.com hesabından ve Youtube / Rhinos Back in Town sayfasından izlenebiliyor.

Mücbir Sebepler Canlı Yayın Serisi

Online içeriklerin gitgide yükselişe geçtiği pandemi döneminde Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş’ın yayınları Mücbir Sepepler, kaliteli ve sıra dışı içeriği ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Birçok ünlü ismin konuk olduğu yayınlar, mizahi yorumlarla gündemin nabzını tutuyor. Canlı yayınlar, @bartu_kucukcaglayan Instagram hesabından izlenebiliyor.

Borusan Contemporary, Evde Sanatla Kal

Borusan Contemporary içinde bulunduğumuz bu dönemde ziyaretçilerini dijital olarak ağırlıyor.  Bu kapsamda sergiler ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndaki 800’ü aşkın eseri online erişime açıldı. Sergi ve eserler internet sitesi ile Google Arts & Culture platformu üzerinden sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 13 Eylül 2020 tarihine kadar görülebilecek kapsamlı seçkide güncel sergi “Bill Viola: Geçici” ile birlikte “Mika Tajima: Esir”, “Universal Everything: Akışkan Bedenler” ve “Üvercinka” adlı geçmiş sergilere de ulaşılabiliyor.

B&B Teatro Massimo Palermo Tv

Yoğun istek üzerine B&B Teatro Massimo Palermo da konser ve operalarını online olarak izleyicisine sunuyor. Madame Butterfly, La Traviata, a Barber of Seville gibi operaların sahnelendiği B&B Teatro Massimo Palermo’nun yayınladığı videolar web sitesinden ücretsiz bir şekilde izlenebiliyor. Detaylı program ve yayınlar www.teatromassimo.it adresinde yer alıyor.

We Are One: A Global Film Festivali

Dünyanın en büyük film festivalleri “We Are One: A Global Film Festival” adıyla ortak bir sanal film festivali gerçekleştiriyor. Cannes, Venedik, Sundance, Berlin, Londra, Tribeca ve New York gibi dünyaca ünlü 20’yi aşkın film festivalinin sahipliğinde 10 gün sürecek festival, 29 Mayıs-7 Haziran 2020 tarihleri arasında Youtube’dan ücretsiz izlenebilecek. (youtube.com/weareone )

Montreux Jazz Festivali

Müzik dünyasının en prestijli festivallerinden Montreux Jazz Festivali, festival arşivinden seçtiği 50’den fazla ikonik performansı online erişime açıyor. Nina Simone ve James Brown’un nadir gösterileri de dahil olmak üzere İsviçre festivalinin 54 yıllık tarihini kapsayan performansları https://www.montreuxjazzfestival.com/en/50-concerts-to-stream/ adresinden veya Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

The Guardian: İzolasyon Üzerine Bir Film Seçkisi: Panic Room’dan Cabin Fever’a

The Guardian ise evlere kapandığımız bu günlerde içinde bulunduğumuz döneme benzer temalı filmleri bizler için derleyerek karantina ve izolasyon temalı filmlerden bir şeçki sunuyor. Buried, Safe, 127 Hours, Repulsion, Panic Room, Mustang, Vivarium, The African Quenn gibi birçok film farklı kategoriler altında izleyicilerin tercihine göre listede yer alıyor. Detaylı liste için:https://www.theguardian.com/film/2020/mar/25/films-to-watch-in-self-isolation-quarantine-coronavirus-covid-19

Machu Picchu Sanal Tur

Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan biri, İnkalar’ın dünya mirasına bıraktığı muhteşem antik şehir Machu Picchu’yu ev konforunda gezmek birçok kişi için bulunmaz bir fırsat. Piramitler gibi bugün hala nasıl inşa edildiği tam olarak çözülemeyen şehir, deniz seviyesinden 2 bin 430 metre kadar yükseklikte, And Dağları’ndan birinin 2 bin 430 metrelik zirvesinde bulunuyor. Sesli rehber ile şehri ücretsiz bir şekilde gezmek için: https://www.youvisit.com/tour/machupicchu

İlber Ortaylı-Bir Ömür Nasıl Yaşanır, José Saramago-Körlük Kitap Önerileri

Karantina günlerinin en iyi eşlikçisi kitaplar, bu süreçte evde kaliteli zaman geçirmek için en iyi aktivitelerin başında geliyor. #evdekalkitapoku akımı ile birçok kişinin katıldığı aktivitede kitap önerilerinin başında İlber Ortaylı’nın gazeteci Yenal Bilgici’nin hayat üzerine soru-cevap şeklinde geçen söyleşisi ve José Saramago’nun körlüğün salgın hastalık gibi yayıldığı bir toplumda korku ve paniğin hâkim olması sonucu ahlaki değerlerin çökmesini konu alan 1998 Nobel Edebiyat Ödüllü kitabı Körlük dikkat çekiyor.