Karantina Sırasında Evde Egzersiz Yapma ve Motivasyonunu Koruma

Günlük rutininize sağlık ve fitness uygulamaları eklemek veya bu tür aktivitelerinizin programlarına bağlı kalmak şu an size büyük fayda getirecektir. Hem güçlü bir fiziksel bağışıklık sayesinde sağlıkla ilgili hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak, hem de sizi manevi açıdan dayanıklı hale getirecektir.

Egzersiz sırasında ana odaklanmanız ve egzersiz havasını korumanız gerekir. Son dönemde içinde bulunduğumuz şartlarda, günlük gelişmeler ve virüsle ilgili haberler rutinlerinizi sekteye uğratıyor olabilir. Bu durumda aktivitelerinize konsantre olmakta zorlanabilirsiniz.

Ama şimdi kendinize odaklanma zamanı!

Technogym Eğitimcisi Luke Townsend ile, hareket halindeyken yapılabilecek Wellness aktiviteleri ve kullanılabilecek akıllı ekipmanlar, ayrıca mywellness cloud ve uygulamalar arasındaki kesintisiz ve entegre dijital ekosistem hakkında tavsiyeleri, ipuçları ve kılavuz bilgiler konusunda bir söyleşi yaptık.

Sabah egzersizleri: gününüze yüksek enerjiyle başlamanın en iyi yolu

Sabahları yaptığınız çalışmalarda genellikle dikkatinizi dağıtacak daha az şey vardır. Birilerinin sizi araması, mesaj veya e-posta yollaması gibi ihtimaller düşüktür. Dikkatiniz daha yoğun olduğunda egzersizinize daha iyi konsantre olmanız, enerjinizi yoğunlaştırmanız ve günün geri kalan kısmında işinize daha iyi odaklanmanız daha kolay olacaktır!

Bu noktada tavsiyem günlük egzersizleri görmek için Technogym mywellness uygulamanızı kontrol etmeniz. Nabız ölçen bir cihazınız varsa onu da uygulamaya bağlayabilir ve hareketlerinizi ve egzersizlerinizi takip etmeye başlayabilirsiniz.

Nasıl günlük rutin oluşturabiliriz?

Evden çalıştığınız bir haftanın içinde egzersiz yapabileceğiniz belirli zaman aralıkları ve günler belirleyin. Evden çalışırken dikkatimizin dağılması kolaydır, o yüzden bu programı önceden yapmak iyi olacaktır. Gününüzü önceden planlayın ve evde olduğunuz süre içerisinde başarabileceğiniz gerçekçi hedefler belirleyin. mywellness uygulamasının düzenli olarak güncellenen egzersizlerden, yürüme & bisiklet rutinlerinden ve vücut çalışma seanslarından oluşan geniş kütüphanesi, fitness ihtiyaçlarınız için size destek olacaktır.

Temel önerim ise günlük en az 30 dakikalık fiziksel egzersiz içeren bir planla sürece başlamaktır. Fiziksel egzersiz stres için doğal bir çözümdür. Egzersiz sırasında beyniniz daha fazla endorfin salgılar. Bu mutluluk atletlerin hissettikleri performans mutluluğuyla aynı şeydir ve “mutluluk” sinir ileticilerinin yoğun çalışmasıyla meydana gelir. Aynı zamanda size endişe veren düşüncelerden de uzaklaşmanızı sağlar.

Bazen odağınızı korumak oldukça zor olabiliyor. İnsanların enerjilerini ve motivasyonlarını korumaları için ne önerirsiniz?

Spor salonuna gidemiyor olabilirsiniz, ancak sizin gibi egzersiz yapmak isteyen ve birbirinize karşılıklı motivasyon aşılayabileceğiniz insanlarla tanışabilirsiniz.

Technogym mywellness uygulaması iç ve dış mekanlarda yaptığınız egzersizleri takip etmenizi, Strava, Garmin ve MapMyFitness gibi favori fitness uygulamalarınızla bağlı çalışabilmenizi ve doğru egzersizleri yaptığınızdan emin olmanız için nabzınızı ölçmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca motivasyonunuzu korumak için performansınızı ve ilerlemenizi gözden geçirebilir, detaylarıyla inceleyebilirsiniz. Bu, hedeflerinize ulaşma sürecinizde size yardımcı olacaktır. Son olarak, sosyal medya üzerinden kendi ipuçlarınızı veya başarılarınızı paylaşmak sizi hedeflerinize daha iyi motive edebilir. Zor bir antrenmanı tamamladıktan sonra tebrik almak kimi mutlu etmez ki? Ayrıca paylaşmak sevgidir – mywellness sevgisini paylaşın!

Yeni bir şeyler deneyerek egzersizleri çeşitlendirme konusunda ne söylersiniz?

Sıkıcı egzersizler motivasyonunuzu çok çabuk kaybettirebilir. Yeni şeyler deneyin. Egzersizlerinizin eğlenceli olması bu egzersizlerden en yüksek verimi almanızı sağlayacaktır. Technogym mywellness uygulaması farklı egzersizler keşfedebileceğiniz harika bir platformdur!

Çalışmalarınızda araçlar kullanmak (Skilltools, direnç bantları vs.) istiyorsanız, bu araçlar da farklı kas gruplarını çalıştırmak ve vücudunuzu farklı açılardan geliştirmek için harika seçeneklerdir.

Hatta Yoga, sıçrama, boks, esneme gibi yeni aktiviteler deneyebilir ya da kendi şınav rekorunuzu kırmak gibi hedefler belirleyebilirsiniz! En iyi sonuçları almak için sürekli yeni şeyler deneyin ve vücudunuzu alışkanlıklara hapsetmeyin.

Son olarak, başka bir öneriniz var mı?

Evet, müziğin sesini açın! Çalışırken en sevdiğiniz müziği dinlemekten daha büyük bir zevk yoktur. Çalma listelerinizi güncelleyerek yeni şarkılar eklemek motivasyonunuz için faydalı olacaktır.

Müzik dinlemek modunuzu inanılmaz yükseltebilir.

Bu müzik neşeli bir tür, tempolu şarkılar, rock müzik ya da kimselerin bilmediği başka favorileriniz olabilir. Müzik ve ilham veren şarkılar egzersizlerinize motive olmanıza ve kafaca çalışma moduna girmenize yardımcı olabilir.

Evdeki veya dışarıdaki koşu, yürüyüş veya bisiklet egzersizlerinizde de aynı şarkı listelerinizi dinleyebilirsiniz. Bu sizin aktiviteniz, çalma listenizi seçin ve sesi açın!

Merdiven Çalışması

Bu çalışma nabzınızı yüksek tutmak ve yağ yakmak için idealdir. Öncelikle bir girya, dambıl veya evinizde ağırlık işi görecek herhangi bir obje seçin.

  • Bir zamanlayıcı kurun ve her egzersizi 10 kez tekrar edin. Ardından tekrarlarınızı 9, 8, 7… şeklinde azaltın ve olabildiğince hızlı bir şekilde 1 tekrara kadar inin.

1. Girya Goblet Squat

Giryayı tutma yerinden iki elinizle tutun ve göğsünüze yaklaştırın: gövdeniz dik konumdayken squat hareketlerine başlayın. Girya vücudunuza mümkün olduğunca yakın olsun, bu şekilde giryanın ağırlığı alt ekstremitelere dağılacak, öne doğru bir ağırlık dengesizliği olmayacaktır.

2. Girya Başüstü Hamleleri

Girya başınızın üzerindeyken bir kolunuzu omzunuza dik bir şekilde yukarı kaldırın. Bu pozisyon girya ağırlığını tek bir uzva bindirmek için faydalıdır. Bu hamleler alt ekstremitelerdeki kasları, özellikle de kuadriseps’i ve kalça kaslarını çalıştırır. Aynı zamanda, egzersiz boyunca zemine dikey durumda olan kolunuzu sabit tutmak için kullandığınız omuz ve sırt kaslarını da uyarır.

3. Girya: Zeminden Başüstüne Hareketler

Ayaklarınızı omuz genişliğinde, ayak uçları hafif dışarı bakacak şekilde yere koyun. Giryayı da ayaklarınızın tam ortasına yerleştirin. Squat pozisyonuna geçin ve iki elinizle giryayı kavrayın. Bacaklarınızı hızlıca esnetin ve giryayı çene hizanıza çekin. Kol gücünüzü kullanın ve giryayı çektikçe dirseklerinizi kırın. Girya göğüs hizanıza geldiğinde elleriniz tutma yerlerinin hafifçe yanlarına kaymalı. Giryayı kaldırmaya devam ederek başınızın üstüne kadar çıkarın. Ardından giryayı kontrollü bir şekilde ilk konumuna indirin.