Kristal Yağları’nın Destek Verdiği Proje UNESCO Listesinde

İstanbul Kadıköy’de yaşayan ihtiyaç sahipleri için evlerine sıcak yemeğin ulaştırıldığı ve Kristal Yağları’nın da desteklediği “Sen Güvende Kal” projesi, UNESCO-Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün örnek projeler listesine girdi. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 sürecinde başlatılan bazı sosyal sorumluluk projeleri büyük ilgi çekiyor. Karantina sürecinin hemen başında oluşturulan “Sen güvende kal” projesi de bunlardan biri. Gastronomi yazarı Ebru Erke ve Şef Umut Karakuş tarafından bir grup şef ve gönüllüler ile birlikte başlatılan, menü içerikleri de Dilara Koçak tarafından hazırlanan bu projenin başarısı, UNESCO tarafından da benimsendi. Kristal Yağları’nın da zeytinyağı ihtiyacını karşıladığı proje, pandemi döneminin dünyadaki en başarılı kampanyaları arasında yer alarak UNESCO’nun örnek projeler listesine girdi. Kristal Yağları’nın yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları değerlendirmede katkı sundukları projenin UNESCO tarafından takdir edilmesinin gurur verici olduğunu ifade ettiler.

Projenin ilk aşamasında Türkiye’nin en önemli şefleri, Kadıköy Belediyesi’nin mutfağına girdi.  Her gün iki şef ve onlara destek olan genç ekipler tarafından yemeklerin pişirildiği organizasyona, Ahmet Can Aras, Ali Ronay, Ali-Buse Dövenci, Aliye Gümüş, Aylin Yazıcıoğlu, Burak Zafer, Çiğdem Seferoğlu, Ebru Erke, Esen Hünal, Hazer Amani, Maksut Aşkar, Rafet İnce, İsmet Saz, Mihta Yıldırımtaş, Sinan Büdeyri, Umut Karakuş, Yaren Çarpar ve Zeynep Tuğçe Koltuk destek verdi.

65 yaş üzerinde 1200 vatandaş için pişirilen yemekler, gıda dağıtım ve ambalajlama kriterlerine uygun olarak Kadıköy Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Proje, böylesine zorlu bir süreçte sosyal sorumluluğun önemini de başarılı bir şekilde göstermiş oldu.