“Kırılma Noktası”

Yaymaya Değer Fikirler”i paylaşmak amacıyla kurulan ve dünyada milyonlarca insana ilham olan global konferanslar serisi TED, dünyanın pek çok ülkesinde TEDx ismiyle bağımsız ve yerel konferanslar düzenliyor. Bu organizasyonlardan oldukça ses getiren biri ise geçtiğimiz günlerde TEDxBahcesehirUniversity “Kırılma Noktası” temasıyla İstanbul’da gerçekleşti. Bilişim, biyoloji, ekonomi, çevre ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda görüşlerin paylaşıldığı programa konuşmacı olarak AVV Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vittorio Zagaia da katıldı.

Nisan ayında yapılan TEDxBahcesehirUniversity etkinliğine 2000’i aşkın kişi katılım gösterdi.  14 konuşmacının  yer aldığı programda AVV Spor A.Ş.-Technogym Yönetim Kurulu Başkanı Vittorio Zagaia’dan Türkiye’de doğan ve yaşayan bir Italyan vatandaşı olarak düşüncelerinin paylaşılması istendi.  Vittorio Zagaia, 1980’lerden günümüze uzanan perspektifte yaşadığı İstanbul’u ve iş yaşamını anlattı. İstanbul’da etkinlik kimliklerin ön planda olmadığı çocukluk yıllarından, farklı milliyetlere sahip komşularından ve daha çocuk yaşta atıldığı iş hayatından bahsetti.

Yaşanan zorluklar her ne olursa olsun hiç bir zaman Türkiye’den ayrılmayı düşünmediğini vurgulayan Zagaia, kurduğu taşımacılık şirketi ve Technogym Türkiye hakkında da bilgiler verdi.

“Uluslararası lojistik sektöründe olmanın bana kattığı en büyük değer ülkemi daha iyi tanımak oldu. Bu topraklarda neler yapılabileceğini ve potansiyelini daha iyi anladım. Taş yerinde ağırdır. Biz burada değerliyiz, biz burada güçlüyüz” diyen Zagaia konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Bu iki büyük şirketin sahibi olarak karşılaştığım zorluklar oldu elbette. Çalışma izinleri, oturma izinleri, bürokratik engeller, ekonomik krizler vs.  Çokça dizlerimin üstüne düştüm ama hiçbir zaman bu ülkeden gitmeyi düşünmedim. Türkiye mücadele etmeyi hak eden bir ülke”

Bugün Türkiye’de uluslararası ticari ilişkileri geliştirmesi sebebiyle devlet nişanına sahip olan ve yaklaşık 250 kişilik 2 şirketi yöneten Vittorio Zagaia, iş dünyasında cesaretli olmak gerektiğini, olumsuzluklar ülkeye bağlamamak gerektiğini, yanlışlıkların ve hataların yapılabileceğini ama bunların insana hızlı şekilde ayağa kalkmayı öğrettiğini kendi tecrübeleriyle paylaştı. Zagaia, “Başarının ve huzurun yolu öncelikle birbirimize saygı duymak ve bir selamı esirgememekle başlar”  dedi.