Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde Yaz Sezonu Başladı

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün yelken eğitimleri, dünyanın en iyi yelken parkurlarından olan Çeşme’de başladı. Ülkemizi temsil etmek üzere Avrupa ve dünya şampiyonalarına milli sporcu gönderen kulüpte eğitimler, yaz sezonu boyunca ister tam ister yarım gün olarak verilecek.

Altyapıdan sporcu yetiştirmeyi ve Türk yelken dünyasına profesyonel sporcular kazandırmayı amaçlayan Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde, yelken eğitimleri start aldı. Dünyanın en iyi yelken parkurlarından kabul edilen Çeşme’de başlayan etkinliklerle yelken sporuna yeni soluklar kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca bu sene dersler İzmir Marina’da da yapılmaya başlandı.

Profesyonel Yelkenciler Yetiştiriyor

Dünyanın en gözde yat yarışlarından “Rolex Giraglia 205 IRC3” şampiyonu Arkas M.A.T. Sailing Team sporcuları tarafından verilen derslerle 7-15 yaş arası çocuklar ister tam ister yarım gün yaz kampıyla yelkeni öğrenecek. Denizde, eğitmenler eşliğinde birebir pratik yapma imkanının sağlanacağı kurslar hafta içi her gün 10.00 ile 17.00 aralığında gerçekleşecek. Eğitimler, 3’er haftalık programlar dahilinde sezon boyunca sürecek. Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde kano dersleri de veriliyor.

İzmir’de Yeni Bir Soluk

Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü artık sadece Çeşme’de değil İzmir Marina’da da eğitim verecek. Yelken kurslarında çocuklar, hafta içi her gün 10:00-13:00 saatleri arasında 20 kişilik gruplar halinde özel eğitmenlerden optimist ve wayfarer eğitimi alacak.

Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Milli Gururumuz

Kurulduğu tarihten itibaren çok sayıda milli sporcu yetiştiren, kazandığı ulusal ve uluslararası madalya-kupalarla Türk yelken camiasını başarı bir şekilde temsil eden Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü bu yıl da sporcularıyla gururlanıyor. 2018 yılından bu yana 12 sporcusunu milli takıma kazandıran kulübü bu yıl, 13-26 Haziran 2022 tarihleri arasında Polonya’da gerçekleşen ILCA 4 Avrupa Şampiyonası’nda Bade Nur, Houston-Texas’ta yapılan ILCA 6 Dünya Şampiyonası’nda Yaşar Alp Alın temsil etti. Danimarka’daki Optimist Avrupa Şampiyonası’nda ise Sarp Süleyman Yusuf Özen yarıştı.

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün yelken branşında elde ettiği sportif başarılar şöyle sıralanıyor:

DÜNYA ŞAMPİYONALARI

2017 Laser 4.7 Dünya Şampiyonası 1. – Yılkan Timurşah

AVRUPA ŞAMPİYONALARI

2017 Optimist Takım Şampiyonası 2. – Demir Dirik

2017 Laser 4.7 Avrupa Şampiyonası 2. – Yılkan Timurşah

2018 Laser 4.7 Avrupa Şampiyonası 8. – Doruk Demircan

AVRUPA KUPALARI – ÖZEL YARIŞLAR

2017 Laser 4.7 Atina Eurolymp Week 2. – Yılkan Timurşah

2017 Laser Atina Eurolymp Week 3. – Mustafa Çakır

2017 Optimist Asya Şampiyonası 2. – Demir Dirik

2017 Optimist Asya Takım Şampiyonası 2. – Demir Dirik

Yaz dönemi yelken ve kano eğitimleri ile ilgili detaylı bilgiye 0232 7231915 nolu telefondan ya da bilgi@arkascesmeyelken.org e-posta adresinden ulaşılabilir.