Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez Bandırma’da Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) iş birliğinde düzenlenen kariyer buluşmalarının ikincisine Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez konuşmacı olarak katıldı. Göçmez, üniversiteli gençlere öğrencilik sürecinde çalışma hayatına girmelerini ve yabancı dillerini geliştirmelerini önerdi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel’in üstlendiği “Kariyer Buluşmaları 2” etkinliğine, Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Aydın’ın açılış konuşmasıyla başlayan program, BANÜ-KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Armağan Türk ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel’in konuşmalarıyla sürdü. Akademisyenlerin konuşmalarının sonrasında Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez bir sunum gerçekleştirdi. Göçmez sunumda Arkas Lojistik’in faaliyetleri hakkında bilgi vererek, gençlerin önünü açmak gerektiğini ifade etti. Çok fazla sayıda genç çalışanlarının olduğunu vurgulayan Göçmez, öğrencilerin İngilizce konusunda kendilerini geliştirmelerini ve öğrencilik sürecinde bir işe girerek çalışma hayatına başlamalarını tavsiye etti. Pandemi ile birlikte dijitalleşmenin çok büyük önem kazandığına işaret eden Göçmez, bu konuda çok sayıda proje ve uygulama geliştirdiklerini anlattı.

Gençlerin isthtihdamına önem veren Arkas Lojistik, Genç Yetenek Programı ile üniversiteden yeni mezun gençlere sektörde istihdam ve gelişim fırsatı sunuyor. Geçen yıl yetenek programına dahil edilen 70 gencin 45’i aktif olarak Arkas Lojistik’in ekiplerinde çalışıyor. Bu yıl da yeni mezun öğrencilerin yetenek programına katılımı sağlanacak. Program kapsamında gençler sahada Arkas Akademi ve Arkas Lojistik İnsan Kaynakları Departmanı’nın sağlayacağı oryantasyona katılıyorlar. Mülakat ve sınavlardan sonra tercihlere ve yeteneğe göre atama yapılıyor.

Etkinliğin ikinci kısmında ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel’in moderatörlüğünde bir oturum gerçekleştirildi. Serel’in sorularına samimi yanıtlar veren Onur Göçmez, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Oturumun tamamlanmasının ardından program; plaket ve hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.