Arkas Sanat Merkezi Mayıs Ayında Dolu Dolu

Arkas Sanat Merkezi, “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında, sergide eserleri yer alan önemli sanatçılar ile söyleşiler düzenliyor. İzmir İtalya Konsolosluğu desteği ile, ilk olarak 13 Mayıs’ta dünyaca ünlü İtalyan Sanatçı Loris Cecchini’yi izleyiciler ile buluşturacak. Ardından 31 Mayıs’ta, bir diğer tanınmış İtalyan sanatçı, Antonio Riello da Arkas Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle bir araya gelecek. Yine sergi kapsamında 24 Mayıs’ta, Institut français İzmir’de ünlü sosyolog, yazar ve küratör Ali Akay’ı ağırlayacak.

Billur Tansel’in küratörlüğünde hazırlanan “Mitler ve Hayaller” sergisi, doğa ve insanın zaman içindeki dönüşüm ve evrimleşme yolculuğunu ekozofi ve autopoïese kavramları üzerinden tartışarak yeni bakış açıları ortaya koyuyor. 31 Temmuz’a kadar devam edecek serginin mayıs ajandası dopdolu. Mayıs ayında iki önemli İtalyan sanatçıyı ağırlayacak olan sergi, farklı kültürlerden gelen sanatçıların bu konuları nasıl ele aldıkları ve ne önerilerde bulunduklarını araştırmayı hedefliyor.

Arkas Sanat Merkezi’nde iki ünlü İtalyan…

Sergide “Stage Evidence (Soft Door 1) “eseri ileri yer alan dünyaca ünlü İtalyan Sanatçı Loris Cecchini, İzmir İtalya Konsolosluğu desteği ile 13 Mayıs’ta Arkas Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluşuyor. Sergi kavramı çerçevesinde Cecchini’nin bu eseri deformasyon, kimlik kaybı konularına değiniyor. Biyolojik formlar ve mimari yapı arasında yarattığı etkileyici osmozda, Cecchini sanatseverleri gerçeklik ve temsil kavramlarını, doğal gelişimin organik boyutunu ve teknik-yapay peyzaj kavramlarımızı yeniden düşünmeye davet ediyor.

31 Mayıs’ta ise sergide “A desperate attempt of vice to turn up on virtue” (“Ahlaksızlığın Erdem Olma Yolundaki Ümitsiz Çabası”) ile yer alan ünlü İtalyan Sanatçı Antonio Riello yine İzmir İtalya Konsolosluğu desteği ile Arkas Sanat Merkezi’ne konuk oluyor. Sanatçının çalışmasının arkasındaki ana vizyon: “Her şey yeni bir yaşam türünde yeniden oluşturulabilir.” Sanatçı eserinde sadece malzemeleri ve nesneleri değil, aynı zamanda davranış ve alışkanlıkları da iyiye dönüştürme konusunu ele alır. Kötülüğün iyiye dönüşüm süreci zaman alır, çok sabır ve beceri ister. Roma Kolezyumu’nu anımsatan karttan arena yerleştirmesi geçmiş bir medeniyetin (Roma) harabelerini hatırlatır. İyi ve kötünün anlamı geniş bir antropolojik öğe katmanına tabidir. Tarih, kötülüğü erdeme çevirebilir mi?” Antonio Riello’nun bu çalışması esas olarak bu önemli soru üzerinde düşünmeye davet ediyor.

Loris Cecchini, Ali Akay, Antonio Riello

Institut français İzmir’de bir sosyolog…

Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü başkanı, küratör, danışman ve yazar Ali Akay da yine mayıs ayında bir seminer gerçekleştirecek. Institut français İzmir’de 24 Mayıs’ta gerçekleşecek etkinlikte Akay, Felix Guattari’nin ekolojik düşüncesi ile 1980’li yılların sonunda geliştirdiği ve ekozofi olarak adlandırdığı kavramın açılımı üzerinde duracak. Akay, seminerde bu düşüncenin bugün geldiğimiz noktada önemine dikkat çekecek ve “Mitler ve Hayaller” sergisinin bu kavramla ilişkisini ele alacak.

Ücretsiz ve kontenjanla sınırlı etkinliklere katılım için info@arkassanatmerkezi.com adresine elektronik posta göndererek rezervasyon yaptırmak yeterli.

“Elgiz Koleksiyonu’nda MİTLER VE HAYALLER” sergisi 31.07.2022 tarihine kadar, Pazartesi hariç her gün saat 10:00-18:00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

ARKAS SANAT MERKEZİ
1380 Sokak No:1 Alsancak, İzmir
+ 90 (232) 464 66 00 www.arkassanatmerkezi.com