Türkiye’de Kruvaziyer Sektörü Yeniden Canlanıyor

Arkas Turizm’in de yetkili acenteliğini üstlendiği MSC Cruises turları nisan ayı itibari ile başladı. Nisan-Ekim 2022 sezonu boyunca Kuşadası Limanı’ndan yeni planlanmış yedi gecelik bir rota, Türk seyahat severlerle buluşuyor. Sonbahar turu ise İstanbul Galataport ana liman olacak şekilde eylül ayında iki seferle yapılacak.

Türkiye’den kruvaziyer sektörü tekrar hareketleniyor. İstanbul Karaköy’de Galataport’un hizmete girmesi Türkiye turizmi adına çok önemli bir gelişme olarak görülürken, önde gelen cruise firmaları yeniden Türkiye’yi ana rotalarına eklemeye başladı. Arkas Turizm’in de yetkili acentesi olduğu MSC Cruises’un da İstanbul ve Kuşadası hareketli turları başlıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından sonra sağlık ve güvenlik önlemlerini alarak denizlere geri dönen ilk marka, Türkiye limanlarından cruise turlarını 7 yıl aradan sonra tekrar başlattı. Arkas Turizm Genel Müdürü Fatih Sarıoğlu MSC Cruises’in Türkiye’yi rotasına almasının sektöre büyük bir canlılık getireceğini söylüyor. MSC Cruises ilk olarak, Kuşadası Limanı’ndan yeni planlanmış 7 gecelik bir rotayı Türk seyahat severlerle buluşturuyor. Sezon turu Nisan-Ekim 2022 aralığını kapsıyor. MSC Lirica gemisi Kuşadası’ndan İsrail’in Haifa kentine; Kuşadası’na geri dönmeden önce Kıbrıs’ta Limasol; Yunanistan’da Rodos, Santorini adaları ve Atina’da Pire limanına uğrayacak.

MSC Fantasia gemisinin ise 17 Eylül’de İstanbul Galataport’tan başlayacak turu 11 gece, 28 Eylül’de başlayacak turu ise 10 gece olmak üzere 2 sefer şeklinde gerçekleşecek. Gemi sırasıyla Türkiye’de İzmir, Yunanistan’da Corfu, İtalya’da Trieste, Hırvatistan’da Zadar, İtalya’da Bari ve Yunanistan’da Pire limanlarına yanaştıktan sonra İzmir limanı üzerinden İstanbul’a dönerek Galaport’ta Türk misafirlerini 11 gecelik eşsiz cruise deneyiminden uğurlayacak.