Arkas’ta Oryantasyon Programı Dijital Platforma Taşındı

Arkas Akademi, pandemi döneminde değişen ve dönüşen eğitim-gelişim süreçlerinde büyük bir hızla aksiyon almayı sürdürüyor. Bu kapsamda, işe yeni başlayan çalışanlara yönelik olan oryantasyon programı da dijital platforma taşındı.

Arkas Akademi, COVID-19 öncesinde üç gün süren ve sınıf içi eğitimlerle yüz yüze gerçekleştirilen oryantasyon programını, tamamen dijitale taşıdı. Beş ana modülden oluşan oryantasyon programının İş’te Arkas, Arkas’ta Yaşam ve Bilgi Güvenliği modülleri online oturumlarla Teams üzerinden yapılıyor. Diğer modüllerden Limancılık Temel Bilgiler modülü  ise videolu eğitim formatında A-Live üzerinden sunuluyor. Satın Alma modülü de yine A-live’da, e-laerning  formatında izleniyor. Oryantasyon kapsamında İstanbul’da yapılan liman gezisini de çalışanlar, dronlarla çekilen görüntülerin yanı sıra saha fotoğraflarını görerek tamamlıyorlar. Böylelikle, işe yeni başlayanlar tüm modülleri bitirerek oryantasyonlarını almış oluyor.

Arkas Akademi yetkilileri, oryantasyonların dijitale taşınmasının daha önceden planlandığını ancak COVID-19 salgını nedeniyle süreci hızlandırdıklarını ifade ettiler. İşe yeni başlayan 52 Arkas çalışanı da eğitimlerini bu dönemde tamamlamış oldu.

Daha önceleri, diğer illerden İstanbul ve İzmir’e oryantasyon için gitmek zorunda kalan Arkas çalışanları eğitimlerini dijital ortamda almaya devam edecek. Arkas Akademi; İzmir ve İstanbul’da ise eğitimleri karma şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Eğitimlerin bir kısmı online ve video şeklinde devam ederken, bir kısmı da pandemi döneminde alınan tedbirlere uygun olarak sınıf içinde yapılacak.