EAYK – Çeşme Marina Kış Trofesi 5. Ayağı Birincisi Arkas M.A.T Sealing Team

Çeşme Marina’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kış Trofesi yarışlarının nisan ayı etabı tamamlandı. Arkas M.A.T. Sailing Team, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü(EAYK) ve Kuşadası Açıkdeniz Yat Kulübü(KAYK) iş birliğinde düzenlenen Kış Trofesi’nin bu etabını Comet-A teknesiyle IRC-A0 ketegorisinde Arkas M.A.T Sailing Team kazandı.

Yarışın ilk günü, EAYK Komodoru Akif Sezer’in brifing açılışı ve devamında Başhakem Eşref Uzun’a devretmesiyle başladı. Verilen brifing ile ekipler, kararsız rüzgar sebebiyle belirlenen Coğrafi-5 rotasında yarışmak üzere start hattında yerini aldı. Yarış, havanın değişken oluşu sebebiyle yaklaşık birbuçuk saat gecikmeyle başladı.

Tek yarış ile ilk günü tamamlayan ekipler, ikinci gün sabahı brifing sonrasında üçgen rotada yarışmak üzere start hattında buluştular. Değişken rüzgar sebebiyle hakem kurulunun verdiği karar doğrultusunda Coğrafi-2 rotası uygulandı. Orsa rotasında yarışan ekipler belirtilen finish saati olan 17:00’den itibaren dönüşlerine başladılar.

IRC-A0 sınıfında Comet-A, IRC-A1 sınıfında Nox, IRC-A2 sınıfında Kırmızı-1, IRC-A3 sınıfında Yediçeriler, IRC-B1 sınıfında Prime Time, IRC-B2 sınıfında Ankara Yelken Kulübü-Kairos ve Destek Sınıfında Duygu-7 tekneleri birinci oldu.

Arkas M.A.T. Sailing Team’in Comet A isimli teknesi IV.ayak yarışlarında da IRC-A0 ve Overall’da birincilik elde etmişti.

Bir sonraki yarış ayağı ise 21-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak.