Arkas Çalışanları Ünlü Ekonomist Erkin Şahinöz ile Bir Araya Geldi

Arkas Akademi, “Yeni Dünya Düzeni ve Makroekonomik Göstergeler” isimli webinarda ünlü ekonomist Erkin Şahinöz ile Arkaslıları bir araya getirdi. Webinarda Türkiye ve dünyadaki ekonomi ve piyasalara ilişkin makro veriler, istatistikler, Rusya ve Ukrayna Savaşı’nın dünyaya etkileri, Türkiye’deki yüksek enflasyon, geleceğe dair öngörüler ve beklentiler üzerine konuşuldu.

Şahinöz bu sohbette “Zamanı gelmiş bir fikrin önünde hiçbir ordu duramaz. Matbaa devrimi “bilgi” boşluğunu, sanayi devrimi “güç” boşluğunu, internet devrimi “mesafe” boşluğunu doldurmuştu. Blokzincir “güven” boşluğunu ve makine öğrenmesi de “Zekâ” boşluğunu dolduracak. Dönüşümün hiç bu kadar “hızlı “olmadığı ama hiç bu kadar “yavaş” olmayacağı bir dönemdeyiz. Dünün arkaik yöntemleri ile bugünü yönetenler yarın olmayacaklar. Verinin 21. yüzyılın petrolü olarak kabul edildiği bir dönemde finansal yönetim ve dönüşüm yönetimi şirketlerin başarısında çok daha etkili bir konuma gelmiştir.” ifadesini kullandı.

Birçok kurumun bağımsız yönetim kurulu üyeliğini icra eden Erkin Şahinöz aynı zamanda reel sektördeki firmalara stratejik yönetim, kurumsal yönetim, dijital dönüşüm, markalaşma, finansal yönetim, ihracat pazar araştırması, blokzincir ve 4.0 alanlarında danışmanlık yapıyor. Ayrıca nöropazarlama, yıkıcı teknolojiler, insanın karar anı, ekonomi, finansal yönetim, risk yönetimi, dijitalleşme, blokzincir ve markalaşma başlıklarında yılda 450 civarında etkinliğe konuşmacı olarak katılıyor.