Arkas Akademi ile Eğitime Devam

COVID-19 salgını nedeniyle birçok iş yerinde evden çalışma dönemine geçilirken bu yeni düzenin neler getireceği ise merak konusu. Hem evde olup hem işe odaklanmak ciddi bir gayret gerektiriyor. Çalışanların pandemi ile ilgili hem zihinsel hem de psikolojik olarak baş edebilir olması fiziksel korunmanın yanında önemli bir husus olarak gündeme geliyor. Arkas Akademi ise bu dönemde sınıf içi eğitimler yerine artık webinar, video eğitimler ve online eğitimler ile Arkaslılar’ın yanında.

Arkas Akademi gelişimin sürdürülebilir olması amacıyla, Arkaslılarla sürekli iletişim halinde kalarak, onları bilgilendirerek hem uzaktan çalışma konularında hem de pandemi ile ilgili endişeleri gidermeye yönelik adımlar atıyor. Ayrıca Arkaslıların gelişimlerini aksatmadan sürdürmeleri için gerekli tüm destekleyici çalışmaları yürütüyor.

İçinde bulunduğumuz belirsizlik döneminde online içeriklerin ve dijital platformların “Sürekli Gelişim, Öğrenme,  İletişim ve Motivasyon” anlamında öneminin artması Arkas Akademi’yi sınıf içi eğitimleri online’a aktarmaya itti. İlk adımda satın alma departmanıyla başlayan süreçte çalışanlar satın alma ana sürecinden ana veri yönetimine, SAP satın alma süreçlerinden, satın alma projelerine kadar bir çok iş sürecini A-Live üzerinden tamamlama fırsatını yakaladı.

Sınıf içi olarak verilen mesleki eğitimlerden liman eğitimleri dijital olarak yayında. Limancılık Temel Bilgiler, Ambar ve Operasyon, Ticari Tarife eğitimleri A-Live’da video olarak izlenebiliyor. Bundan sonraki hedef ise sınıf içi eğitim formatı olan mesleki eğitimlerin video eğitim formatlarının da hazırlanması.

Arkas Akademi, yalnızca iş konusunda değil, Arkas çalışanlarının kişisel gelişimleri konusunda da yanlarında olmaya devam ediyor. Yaratıcı Düşünme’den Eleştirel Düşünme’ye, Duygusal Dayanıklılık’tan Mindfulness’a kadar bir çok farklı içerik Arkaslılar için A-Live eğitim platformumuzda hazır durumda. Eğitimlerin hepsi A-Live dijital eğitim platformunda tüm dijital cihazlardan takip edilebiliyor.

8 Nisan’da Medyascope Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Ruşen Çakır’ın konuşmacı olduğu “Yepyeni Dünya Düzeninde Medya” Webinarı ile Arkas çalışanlarını buluşturan Arkas Akademi, 14 Nisan’da Mehmet Yıldırım Özel’in “Uzak Olsak da Biz Yakınız”, 22 Nisan’da “Pandemi Döneminde Stresimizi Nasıl Yönetebiliriz” ve 27 nisan haftasında da “Esneklik ve Dayanıklılık” webinarını Arkaslılar’ın karşısına getirdi. İçinde bulunduğumuz gündeme ilişkin webinarlar Arkas Akademi’de Arkas Talks adı altında devam edecek.