“Sen Güvende Kal” Diye Kristal de Mutfakta…

Şef Umut Karakuş ve gastronomi yazarı Ebru Erke tarafından bir grup şef ve gönüllü ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen “Sen Güvende Kal” organizasyonuna Kristal Yağları da destek veriyor.

İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte gerçek ihtiyaç sahiplerine yemek pişirmek, en sağlıklı ve iyi malzemeyle pişmiş yemeği yaşlı ya da evde bakıma muhtaç kişilere ulaştırarak bir nebze de olsa onlara moral verip destek olmayı amaçlayan organizasyonda Beslenme Uzmanı Dilara Koçak tarafından günlük tüm besin ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan sağlıklı menüler Kristal Yağları ile hazırlanıyor.

Doğanın, toprağın ve onun verdiklerinin değerinin bir kere daha anlaşıldığı bugünlerde “Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin” diyerek yola çıkan “Sen Güvende Kal” organizasyonu, Türkiye’nin en önemli şefleri tarafından, ilk etapta tüm pişirme ve dağıtım izinleri bulunan Kadıköy Belediyesi’nin mutfağına girip 1200 kişi için 2400 kuver pişiriyor. Gıda dağıtım kriterlerine uygun olarak aynı yerde ambalajlanan yemekler, belediye tarafından güvenli biçimde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Her gün iki şef ve onlara destek olan genç ekipler tarafından yemeklerin pişirildiği organizasyona, Ahmet Can Aras, Ali Ronay, Ali-Buse Dövenci, Aliye Gümüş, Aylin Yazıcıoğlu, Burak Zafer, Çiğdem Seferoğlu, Ebru Erke, Esen Hünal, Hazer Amani, Maksut Aşkar, Rafet İnce, İsmet Saz, Mihta Yıldırımtaş, Sinan Büdeyri, Umut Karakuş, Yaren Çarpar ve Zeynep Tuğçe Koltuk destek veriyor. Diğer yandan projeye destek olmak isteyen tüm gönüllü şeflerin katkısı da bekleniyor.