Arkas, Denizcilik Sektöründe Fırsat Eşitliğini Destekliyor

Denizcilik sektöründe kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik iş birliği ve iyi niyet  protokolü T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ile Arkas Denizcilik arasında İstanbul’da imzalandı. Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İş Birliği Protokolü’ne göre Arkas Denizcilik’in yıl içinde görevlendirdiği stajyerler içinde kız stajyerlerin oranı en az yüzde 10 olacak.

Arkas Denizcilik, kadınların sosyal ve iş hayatında toplumsal konumlarının güçlendirilmesi ve dezavantajlarının ortadan kaldırılması, denizcilik alanında kadın-erkek arasında fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hazırladığı iyi niyet protokolünü imzaladı.

Anayasanın 10. maddesindeki hükümler gözetilerek denizcilik bölümünde öğrenim gören kız öğrencilere fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hazırlanan iş birliği protokolü, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan ile Arkas Holding Deniz Ticaret Filo CEO’su Ali İbrahim Kontaytekin tarafından imzalandı. Denizcilik bölümü kız öğrencilerine yönelik fırsat eşitliği işbirliği konulu 7 maddelik protokol kapsamında; bir yıl içerisinde görev alacak stajyerlerin içinden belirlenecek olan kız öğrencilerin oranı en az %10 olacak. Protokol 3 yıllık bir süreyi kapsıyor.

Törende konuşan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Denizciliğe gönül vermiş kadınların da Mavi Vatan’ımızda üstlenecekleri görevlerle üzerlerine düşenin fevkinde bir başarı göstereceklerine inancım tamdır.” dedi.

Arkas Denizcilik hali hazırda sektörde kadın çalışan konusunu destekliyor. Arkas Line’ın hizmet verdiği Akdeniz, Karadeniz, Kuzey Avrupa ve Batı Afrika’da 28 hatta çalışan Arkas gemilerinde 39 kadın çalışan hali hazırda denizlerde ve karada görevlerine devam ediyor.