Arkas’tan KAÇUV’a Farkındalık Desteği

Dünyada her yıl oluşan kanser vakalarının yüzde 2-4’ü 19 yaş altı birey gruplarında görülüyor. Bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla KAÇUV(Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) tarafından yapılan faaliyetlere Arkas da destek veriyor. “Kanser ve Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Semineri” Arkas Akademi organizasyonuyla online gerçekleştirilirken #sarıyıfarket etiketiyle de sosyal medya hesaplarında paylaşılarak katkı sağlandı.

KAÇUV, her yıl çocukluk çağı kanserine dikkat çekmek için 15 Şubat haftasında farkındalık çalışmaları yapıyor. Bu çalışma ile çocukluk çağı kanseri hakkında kamuoyunda bilinç yaratarak, hastalıkta erken teşhisin önemine dikkat çekiliyor, korunma yolları ve belirtileri hakkında bilgiler veriliyor. Arkas Akademi de başta Arkaslılar olmak üzere toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla projeye destek sağlıyor. Bu kapsamda düzenlenen online “Kanser ve Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Semineri” yoğun bir ilgi gördü. Seminere konuşmacı olarak KAÇUV Kaynak Geliştirme Koordinatörü Berna Baykal ve Eğitim Sorumlusu Betül Örüklü katıldı. Etkinlikte, çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgi verilerek merak edilen sorulara yanıtlar arandı. Bunun yanı sıra Arkas Akademi öncülüğünde Arkaslı çalışanlar sosyal medya hesaplarında #sarıyıfarket etiketini paylaşarak projeye verdikleri desteği gösterdiler.

Türkiye’de yılda 5.000 çocuğun kanser tedavisi gördüğü belirtiliyor. Kanser konusunda bilinç ve doktora ulaşım kolaylaştıkça tedavinin başarısının da yükseldiği gözlemleniyor…