EAYK Kış Trofesi’nin Dördüncü Ayağında IRC-A 0 ve Overall Birincisi Arkas-M.A.T. Sailing Team

Arkas-M.A.T. Sailing Team, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) Kuşadası Açıkdeniz Yat Kulübü(KAYK) iş birliğinde düzenlenen Kış Trofesi IV.ayak yarışlarını IRC-A 0 kategorisinde ve Overall da birinci olarak tamamladı.

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) – Çeşme Marina tarafından düzenlenen İzmir Kış Trofesi IV. Ayak yarışları 26-27 Mart tarihlerinde Çeşme-Kuşadası rotasında gerçekleştirildi.

EAYK-Çeşme Marina İzmir Kış Trofesi’ne eklenen yaklaşık 60 deniz mili mesafeli “offshore” (açık deniz) rotalı mücadele Kuşadası Belediyesi sponsorluğunda, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) ile Kuşadası Yat Kulübü (KYK) iş birliğinde yapıldı.   Teknelere ev sahipliğini ise IC Çeşme Marina ve Setur Kuşadası Marina paylaştı.

Yedi farklı sınıfta toplam 36 teknenin start aldığı yarışlarda, yaklaşık 60 deniz mili mesafeli offshore parkuru tamamlayan yarışçılar, ikinci gün de Kuşadası’nda orsa-pupa rotalı şamandıra yarışı için parkura çıktı.

Biri coğrafi, diğeri şamandıra rotalı iki yarışla tamamlanan 4. Ayak mücadelesinde IRC A-0 kategorisinde ve Overall da Comet A teknesiyle   Arkas – M.A.T. Sailing Team birinci olarak tamamladı.

Yarışın beşinci ayağı 16-17 Nisan ve finali 21-22 Mayıs tarihinde Çeşme’de yapılacak.