Marport, pandemi sürecinde de öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Marport ve Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) iş birliği ile bu yıl 3.’sü düzenlenen Limancılık Eğitimleri, Youtube üzerinden online olarak gerçekleştirildi. Dört gün süren eğitimlerde Marport yöneticileri teknik ve teorik konulardaki deneyimlerini paylaştı.
Geçtiğimiz yıllarda DÖDER iş birliği ile yüz yüze yapılan Limancılık Eğitimleri’nin üçüncüsü pandemi koşulları nedeniyle online olarak yapıldı. Eğitimlerde öğrencilere, “Liman çeşitleri, konteyner türleri, gemi opresyon, saha operasyon, CFS ve kapı operasyon ile ticari tarife” konularında bilgiler verildi.
Etkinliğin ilk gününde Marport İş Geliştirme ve Operasyonel Eğitimler Yöneticisi Tolga Özbey liman çeşitleri, konteyner tip, durum ve kategorileri, konteyner elleçleme ekipmanları ve konteyner operasyonları başlıklarıyla limancılığı genel hatlarıyla anlattı. Eğitimin ikinci gününde ise Marport Planlama Yöneticisi Can Ünal öğrencilerle buluştu. Gemi ve saha operasyon eğitimi hakkında bilgiler veren Ünal, limanlarda bulunan blok ve istifleri, konteyner sahasının nasıl kurulduğunu ve ne gibi stratejilerin uygulandığını, saha adreslerini ve saha trafiğini ele alarak gemi ve saha operasyonlarını anlattı. Eğitimin üçüncü gününde ise Marport CFS ve Ambar Operasyon Müdürü Gökhan İris öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler bu eğitimle birlikte kapı operasyonlarına ilişkin süreçleri öğrenirken, CFS sahasında verilen operasyon hizmetlerini ve taşeron firma personellerinin limandaki sorumlulukları hakkında da bilgi sahibi oldular.
Eğitimin dördüncü ve son günündeyse iki oturum yapıldı. İlk oturumda Marport Ticari Tarife Şefi İsmail Kaymakçıoğlu ticari tarife departmanı ile ilgili sunum yaptı. İkinci oturumda ise CFS ve Ambar Operasyon Yöneticisi Bahadır Özakbulut’un sunumunu gerçekleşti. Özakbulut sunumunda ambar operasyonlarını tüm detayları ile aktardı.
11-14 Ocak 2021 tarhleri arasında gerçekleştirilen eğitimlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kontenjan sınırı bulunmayan eğitimlerden tüm öğrenciler faydalanabilme fırsatı yakaladı.
Toplamda 530 bin metrekare alanda hizmet veren Marport, yıllık 2.3 milyon TEU’luk elleçleme kapasitesi ile Marmara Bölgesi’nin en yüksek hacimli liman terminali olarak öne çıkıyor. Arkas’ın 20 yılı aşan liman işletmeciliği tecrübesi Marport’un gücüne güç katıyor.