Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde Yaz Sezonu Yelken ve Kano Eğitimleri Başladı

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün yelken eğitimleri, dünyanın en iyi yelken parkurlarından olan Çeşme’de 7 Haziran’da başladı. Ülkemizi temsil etmek üzere Avrupa ve dünya şampiyonalarına milli sporcu gönderen kulüpte eğitimler, yaz sezonu boyunca devam edecek.

Kurulduğu tarihten itibaren çok sayıda milli sporcu yetiştiren, kazandığı ulusal ve uluslararası madalya-kupalarla Türk yelken camiasını başarı bir şekilde temsil eden Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde, pandemi önlemlerine uygun olarak yelken eğitimleri start aldı. Dünyanın en iyi yelken parkurlarından kabul edilen Çeşme’de haziran ayı itibarıyla başlayan eğitimler, yelken sporuna yeni soluklar kazandırmayı hedefliyor.

Geleceğin Yelkenci Nesilleri Yetişiyor

Çeşitli sınıflarda Türkiye Yelken Federasyonu’nun milli takımlarına gençleri kazandıran kulüpte, 7-15 yaş arası çocuklara tam gün ya da yarım gün olmak üzere yaz kursu verilecek. Denizde, eğitmenler eşliğinde birebir pratik yapma imkanının sağlanacağı kurslar hafta içi her gün 10.00 ile 17.00 aralığında gerçekleşecek. Eğitimler, 3’er haftalık programlar dahilinde sezon boyunca sürecek. Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde kano dersleri de veriliyor.

Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Milli Gururumuz

Bu yıl, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) 2021 Milli Takım Seçme Yarışları’nda Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü milli sporcularından Doruk Demircan Laser Standart Gençler kategorisinde şampiyon olarak, 20-26 Mayıs tarihlerinde Çeşme-İzmir’de yapılan Laser Standart Milli Takım kampına katıldı. Demircan, 05-17 Haziran tarihleri arasında Tivat-Montenegro’da yapılan U 21 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti. Ayrıca 17-28 Ağustos tarihleri arasında Weymouth-İngiltere’de gerçekleştirilecek U 21 Dünya Şampiyonası’nda da yine ülkemiz için mücadele edecek.

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün 420 sınıfı sporcularından Demir Dirik ve Doruk Solmazlar da 22-27 Mayıs tarihleri arasında Urla-İzmir’de yapılan 420 milli takım kampına alındı. Dirik ve Solmazlar, 26 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında San Remo-İtalya’da yapılacak olan 420 Dünya Şampiyonası’nda ülkemiz adına yarışacaklar.

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün yelken branşında elde ettiği sportif başarılar şöyle sıralanıyor:

DÜNYA ŞAMPİYONALARI

  • 2017 Laser 4.7 Dünya Şampiyonası 1. – Yılkan Timurşah

AVRUPA ŞAMPİYONALARI

  • 2017 Optimist Takım Şampiyonası 2. – Demir Dirik
  • 2017 Laser 4.7 Avrupa Şampiyonası 2. – Yılkan Timurşah
  • 2018 Laser 4.7 Avrupa Şampiyonası 8. – Doruk Demircan

AVRUPA KUPALARI – ÖZEL YARIŞLAR

  • 2017 Laser 4.7 Atina Eurolymp Week 2. – Yılkan Timurşah
  • 2017 Laser Atina Eurolymp Week 3. –  Mustafa Çakır
  • 2017 Optimist Asya Şampiyonası 2. – Demir Dirik
  • 2017 Optimist Asya Takım Şampiyonası 2. – Demir Dirik

 

Yaz dönemi yelken ve kano eğitimleri ile ilgili detaylı bilgi için 0232 7231915 nolu telefondan ya da bilgi@arkascesmeyelken.org e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.