Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu Liderlik Akademisi Açıldı

Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu bünyesinde yöneticilerin liderlik becerilerini geliştirmeye yönelik butik olarak tasarlanmış Liderlik Akademisi, yapılan açılış toplantısıyla tüm yöneticilere tanıtıldı. Mart ayında yapılan toplantı, Grup Başkanı Özgür Kalelioğlu ve İK Direktörü Kemal Murat’ın sunumuyla gerçekleşti.

Liderlik Akademisi’nde, Alesta ve Pruva isimli iki ayrı dönüşüm yolculuğu programı bulunuyor.  Bu iki program; Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu / Liderlik Modeli’nde tarif edilen liderlik yetkinliklerine göre yapılandırılmış, ilk kademe ve orta kademe yöneticilerini kapsıyor. Programlara toplamda 60 yönetici katılıyor.

Alesta ve Pruva programları, ihtiyaca yönelik olarak hazırlanan farklı içeriklere sahip 3 ve 4 modülden oluşuyor. Programlar, yıl boyunca süren; ilerleyen dönemde de tazelenme modülleri ile sürekli gelişime uygun, düzenli olarak devam edecek şekilde tasarlanıp icra ediliyor. Programlarda katılımcılara; kişilik envanteri uygulaması ve birebir koçluk geri bildirimi ile katılımcıların Liderlik Modeli’ne göre; güçlü yönlerinin, potansiyellerinin ve gelişim alanlarının keşfinin sağlanması için araçlar, modül bazlı çeşitli eğitimler, aksiyonel öğrenme ile modüller arasında gerçek konular üzerine çalışmalar, kişisel gelişim planlarının oluşturulması, sistemik liderlik, liderlik iletişimi, koçvari liderlik, performansı yönetmek, değişim liderliği, interaktif ve dinamik ekip çalışmaları ve liderlerin yararlanabileceği yönetim araçları sunuluyor.

Liderlik Akademisi’ndeki programların  yöneticilere kişisel gelişim, ekip çalışması  ve liderlik konularında yön vermesi hedefleniyor.