Bozulabilir Hava Kargoda İhracatçıların Çözüm Ortağı, Arkas Lojistik

Arkas Lojistik, hava kargonun en önemli ürün gruplarından olan bozulabilir kargo taşımacılığının tüm süreçlerinde ihracatçılara inovatif çözümler sunuyor. İstanbul, Adana, İzmir, Antalya ve Ankara’daki havalimanları üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ürünlerin sevki sağlanıyor.

2020’nin ilk üç çeyreğinde ülkemiz ihracatında değer bazında yüzde 7,55 paya sahip havayolu taşımacılığı ihracatçıların yanında yer alıyor. Genel anlamda hava kargo taşımacılığındaki yük miktarı hacmi, dünya kargo ticaretinin yaklaşık yüzde 1’ine denk geliyor. Diğer yandan taşınan 6 trilyon dolar kargo değeri ise dünya ticaret hacminin yüzde 35’i. Bu veriler, hava taşımacılığının hızlı ve güvenli olmasının yanında değerli yüklerin taşınmasında öncelikli tercih edildiğini gösteriyor.

Komple Lojistik ile Bozulabilir Kargo Taşımacılığındaki Riskler En Aza İndiriliyor

Hava kargo, sağlık ve gıda malzemelerinin taşınmasında da ön sıralarda yer alıyor. Sıcaklık, nem, iklim veya diğer bazı çevresel şartlara bağlı olarak taşıma süresinin uzaması nedeniyle bozulma ya da çürüme oluşabilecek ürünler bozulabilir kargo olarak adlandırılıyor. Komple lojistik kapsamında bozulabilir kargo taşımacılığında da hizmet veren Arkas Lojistik, müşteri ihtiyaçlarına en uygun, en hızlı ve yenilikçi çözümler sunuyor.

Tüm Operasyon Süreçleri Arkas Lojistik’in Takibinde

Arkas Lojistik, bozulabilir kargoların kabul işlemlerinden itibaren alıcısına teslim edilene kadar olan süreçte özel depolama, istifleme ve taşıma koşullarını eksiksiz bir biçimde tamamlıyor. Bu şekilde İstanbul, Adana, İzmir, Antalya ve Ankara’daki havalimanları üzerinden her türlü bozulabilir kargoyu sevk edebiliyor. İhracatçılardan teslim alınan ürünler ambara aldıktan sonra, gümrükçüleri ile birlikte sağlık sertifikaları ve tarex sistemine girişleri kontrol ediliyor. Gerekli ısı aralığının belirtildiği konşimentolar hazırlanarak onaya sunuluyor. Gümrük işlemleri bittikten sonra havayoluna evrakların teslimatı sağlanıyor ve uçuş takibine geçiliyor. Arkas Lojistik, havalimanlarındaki çıkış ve varış gümrüklerinde ürünleri soğuk oda depolarında uygun sıcaklıklarda muhafazasının kontrolünü sağlıyor. Ayrıca ürünlerin sıcaklık ve nem değerlerini anlık şekilde elektronik olarak takip edebiliyor. Data logger denilen cihazlar sayesinde sıcaklık, nem, basınç, su seviyesi, rüzgar hız ve yönü ile güneşlenme değerleri ve birçok fiziksel veri; Arkas Lojistik ekiplerince takipte tutuluyor.

Soğuk Zincirin Devamlılığı

Bozulabilir uçak kargoda en önemli unsurlardan biri de paketleme! Paketlemede dayanıklı ambalajların kullanılması gerekiyor. Su sızdırmazlık, ezilme riskine karşı mukavemet ve ürünün uygun sıcaklıklarda kalmasının sağlanması da önemli unsurlar arasında yer alıyor. Özel ısı gerektiren kargoların üzerinde derece bilgilerinin bulunması da hayati önem taşıyor. Arkas Lojistik, soğuk zincirin kırılmaması gerektiğinin bilinciyle operasyonlarını profesyonellikle yönetiyor. Arkas Lojistik’in, 2021’in ilk 5 ayında ihracatçılara çabuk bozulabilen kargo hizmeti kapsamında elleçlediği ürünler arasında dondurulmuş balık, canlı kerevit, kayısı, çilek, kiraz, erik, dinlendirilmiş et, meyve konsantreleri, serum, sıvı-katı ilaç ve çikolata yer alıyor. Özel kargolar için RKN, RAP tipi soğutuculu konteynerler kiralanabiliyor. Ayrıca bozulabilir kargolar için özel koruyucu termal battaniye, jel dondurucular ve kuru buz takviyesi gibi çözümler de bulunuyor.
Arkas Lojistik, bozulabilir kargo taşımacılığında kalite, güven ve anlık lojistik desteği sağlayan sektör lideri bir iş ortağı olmayı hedefliyor.