Arkas, Koleksiyonundaki Seçkilerle Sanatı Yaşamın İçinde Tutuyor

Arkas Holding’in İzmir’e kazandırdığı üç sanat merkezi, çevrimiçi etkinlikleri ve tüm hijyen kurallarına uygun şekilde planlanmış ziyaret seçenekleri ile sanatı hayatın içinde tutmaya devam ediyor.  Arkas Sanat Merkezi, Arkas Sanat Urla ve Arkas Deniz Tarihi Merkezi ücretsiz ziyaret sunmasıyla sanatı ulaşılabilir kılıyor ve sanatın pozitif etkisiyle hayata renk katmayı amaçlıyor. Arkas Sanat Merkezi’ndeki geçmiş sergilere ek olarak artık Arkas Deniz Tarihi Merkezi’ndeki daimi koleksiyon sergisi de sanal gezinti olarak çevrimiçi gezilebiliyor.

Denizcilik Tarihine 3D Yolculuk

Denizcilik mirasının yüzlerce yıllık somut tanıklarıyla sektörün tarihine ışık tutan Arkas Deniz Tarihi Merkezi, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü’nden itibaren çevrimiçi ziyarete açıldı. M.Ö. 1000 yılından 21. yüzyıla kadar uzanan dönemin denizcilik tarihi sürecini yaşatan ve ücretsiz ziyaret edilebilen Arkas Deniz Tarihi Merkezi, tarihte iz bırakmış gemilere tekrar hayat veren maketlerin yanı sıra denizcilik tarihinde yer alan önemli olayların ve kahramanlarının resmedildiği, Türk ve yabancı sanatçılara ait  tablolar ve gemi antikalarına ev sahipliği yapıyor.

Arkas Deniz Tarihi Merkezi Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 11.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda ziyaretçinin kabul edildiği merkezde ziyaret öncesinde (0232) 342 10 11 nolu telefondan rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Arkas Deniz Tarihi Merkezi, Piri Guide sesli rehber uygulaması ile de gezilebiliyor. Sanal gezinti için www.arkasdeniztarihimerkezi.com web sayfasını ziyaret etmek yeterli.

Arkas Sanat Merkezi’nin Çevrimiçi Sergileri

19. yüzyılın son çeyreğine uzanan tarihi dokusuyla hizmet veren Arkas Sanat Merkezi, 2011 yılından beri faaliyet gösteriyor. İzmir’e kazandırılmış tarihi bir bina olmasının yanında, birçok uluslararası sanatçının eserlerinin sergilendiği ilk sanat merkezi olma özelliği taşıyor. Arkas Sanat Merkezi, başta İzmir olmak üzere, ülkemizin sanatsal ve kültürel hayatına katkı sağlayabilmeyi ve İzmir’in kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamı ile paylaşmayı ve sanatı ulaşılabilir kılmayı hedefliyor. Şimdiye kadar 21 sergiye ev sahipliği yapan Arkas Sanat Merkezi, Louvre Müzesi, British Museum, Amsterdam Rijksmuseum, Bibliothèque nationale de France, Paris Picasso Müzesi gibi dünyanın en önemli müze ve kurumlarından ödünç aldığı eserlerle hem İzmir hem Türkiye adına bir prestiji temsil ediyor.

Arkas Sanat Merkezi’nde gerçekleşen geçmiş sergiler www.arkassanatmerkezi.com üzerinden  sanal gezinti ile çevrimiçi olarak gezilebiliyor. Ara Güler, Merhaba İzmir!, Picasso: Gösteri Sanatı, Arkas Koleksiyonu’nda Post-Empresyonizm, 1001 Gece, Renk Işık Titreşim, Arkas Koleksiyonu’ndan Su Manzaraları ve Victor Vasarely bu sergiler arasında yer alıyor.

Arkas Sanat Merkezi Çevrimiçi Çocuk Etkinlikleri

Sanatı paylaşma tutkusuyla çalışmalarını sürdüren Arkas Sanat Merkezi, yetişkinlerin yanı sıra çocuklar ve gençler için de farklı sanat deneyimleri sunuyor. Düzenlenen sergilerin temasına bağlı olarak, okul gruplarına hafta sonu ve hafta içi düzenlenen etkinliklerle yaratıcı çalışmalara destek veriyor. Çevrimiçi düzenlenen etkinlikler yaz sezonunda da Arkas Sanat Merkezi sosyal medya hesaplarından paylaşılmaya devam ediyor.

Arkas Koleksiyonu’nun Bütüncül İzdüşümü: Arkas Sanat Urla

Arkas Koleksiyonu’na bütüncül bir bakış açısı sunan ve Eylül 2020’de ziyarete açılan Arkas Sanat Urla, sanatseverleri antik dönem mimarisinden izler eşliğinde bir sanat yolculuğuna çıkarıyor. İki kattan oluşan Arkas Sanat Urla’nın zemin katında, 19.yüzyıl sonu – 20. yüzyıl başı Avrupa resim ve heykel sanatının önemli temsilcilerinin eserleri, üst katta ise 16-17. yüzyıl Avrupa hanedanlarına ait, işlevselliklerinin yanı sıra birer sanat eseri niteliğine sahip zırh, miğfer ve silah koleksiyonu, Rönesans döneminden duvar halıları ve 17. yüzyıla ait Anadolu halıları sergileniyor. Sergi, Antik Dönem tapınaklarından mermer replikalar ve Roma imparatorlarının mermer büstlerine ait bir seçkiyle sona eriyor.

Arkas Sanat Urla’ya pandemi nedeniyle sınırlı sayıda ziyaretçi kabul ediliyor. Bu nedenle  ziyaret öncesinde (0232) 761 04 80 nolu telefondan arayarak rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Arkas Sanat Urla, Salı ve Perşembe günleri 11.00-17.00 aralığında ziyaret edilebilir. Detaylı bilgi için: www.arkassanaturla.com‘u ziyaret edebilirsiniz.