Arkas, 23 Gravür ile “Çokluğa ve Birliğe Davet Sergisi”ne Destek Oldu

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında Çokluğa ve Birliğe Davet Sergisi 15-21 Mart tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Levantenlerin Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar İzmir’de birlik ve uyum içinde yaşadığını, yatırımları ve faaliyetleriyle hem İzmir’in hem de bölgenin sosyo-kültürel ve ticari kalkınmasında önemli rolü olduğunu göstermek amacıyla düzenlenen Çokluğa ve Birliğe Davet sergisine İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ana sponsoru olmamızın yanında Arkas Sanat Merkezi’nde 2013 yılında sergilenen “18. ve 19. Yüzyıllarda İzmir: Batılı Bir Bakış Sergisi”nden 23 gravür ile destek olduk.

“18. ve 19. Yüzyıllarda İzmir; Batılı Bir Bakış Sergisi” İzmir’i ziyaret eden Batılı seyyahların anlatımları ışığında Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli ticari, diplomatik ve kültürel merkezlerinden biri olan İzmir’i farklı bir bakış açısıyla keşfetme imkanı sunmuştu. 18. ve 19. yüzyıllarda Batı Akdeniz’in en önemli limanları arasında olan Marsilya’dan yola çıkan ve deniz yoluyla İzmir’e ulaşan seyyahların gözünden bir İzmir gezintisi sunan sergide döneme ait seyahatnameler, fotoğraflar, gravürler, tablolar, ticaret, nüfus ve sosyal yaşama ait belgeler ışığında geçmişteki İzmir’den yansımalar sunulmuştu.