ARKAS Hellas, Great Place to Work Sertifikalı Oldu

Arkas Holding şirketlerinden ARKAS Hellas, Great Place to Work (GPTW)  sertifikasyon sürecini tamamlayarak Great Place to Work belgeli şirketler arasına katıldı. GPTW sertifikası, çalışanların organizasyon hakkındaki memnuniyetini ölçerken ideal bir çalışma atmosferi ve kültürü hakkında da güvenilir sonuçlar sunuyor.

Bir işyerini harika hale getiren unsurların neler olduğunu ortaya koyan ve iş yeri kültürü ile çalışan deneyimi konusunda küresel otorite konumundaki Great Place to Work Enstitüsü’ne başvuran Arkas Hellas, yapılan analizler sonucunda GPTW sertifikasını almaya hak kazandı. Böylelikle Great Place to Work kuruluşu, Arkas Hellas genelinde oluşturulan yüksek güven kültürünü kanıtlamış oldu. Uygulanan memnuniyet anketi sonuçları da Arkas Hellas çalışanlarının kendilerini dinleyen ve önemseyen bir şirkette çalışmaktan gurur duyduğunu net bir biçimde belirledi. Covid-19 etkisinde geçen dönemde dahi çalışanlarına karşı özverili bir tavır sergilediklerini söyleyen Arkas Hellas yöneticileri, kurum kimliği ve kültürü ile başarılarla dolu bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediklerini ifade ettiler.

Great Place to Work Sertifikası Hakkında

GPTW sertifikalandırması, çalışanların analiz süreci kapsamında iş gücüne ilişkin kısa bir anketi tamamladığı ve harika bir çalışan deneyimi oluşturan işverenlerin takdir edildiği iki adımlı bir süreçten oluşuyor. Çalışanların  “Trust Index Çalışan Deneyimi Anketi”ne verdikleri yanıtlar toplandıktan sonra, organizasyon kültürünün derinlemesine bir analizi yapılıyor. Bu sayede hakkaniyet ve adalet algısı, çalışan aidiyeti hissi, yöneticiler ve çalışanlar arasındaki ilişki gibi konularda detaylı bilgi sahibi olunuyor.  Sertifika, harika bir çalışan deneyimine ilişkin küresel çapta tanınan ve araştırmalarla desteklenen bir onay sağlayarak işverenlere istihdam açısından da avantaj sunuyor. Ayrıca, puanlar çalışan geri bildirimi ve bağımsız analiz yapısı ile belirlendiğinden Great Place to Work Sertifikası, iş arayanların hangi şirketlerin gerçekten harika bir şirket kültürüne sahip olduğunu da anlamasına yardımcı oluyor.