Bernard Arkas, İzmir Fransa Fahri Konsolosu oldu

Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosluğu görevine Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas getirildi. Fransa Büyükelçisi Herve Magro’nun ev sahipliğinde Fransa İzmir Eski Fahri Konsolosu Zeliha Toprak’a teşekkür etmek ve yeni İzmir Fransa Fahri Konsolosu Bernard Arkas’a hoş geldin demek için düzenlenen törene Arkas Ailesi’nin yanı sıra İzmir iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas Fransa Büyükelçiliği tarafından İzmir Fransa Fahri Konsolosluğu görevine getirilmesi vesilesiyle Hyatt Regency Hotel’de düzenlenen törende Fransa Büyükelçisi Herve Magro, Eski İzmir Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Tüm hayatını Fransa ile İzmir ve bölgesinde bulunan Fransızlara hizmet etmeye adayan Zeliha Toprak’a hepimiz adına teşekkür etmek isterim. Tam 21 yıl Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosluk görevini icra ettiniz. Bu, Fransız konsolosluk kayıtlarında nadir rastlanan bir performans ve ülkemizi temsil etmek, İzmir’de yaşayan veya buraya yolu düşen vatandaşlarımıza sağladığınız destek için ortaya koyduğunuz kararlılık ve enerjinin bir göstergesidir” dedi. Toprak’ın kendileri için önemli bir iş ortağı olduğunun altını çizen Büyükelçi, “Aslında bu akşam size veda etmiyoruz, tam tersine, bizlerle çalışacağınız yeni bir sürecin başlangıcını kutluyoruz” diye konuştu.

Magro sözlerine, Bernard Arkas’ın İzmir Fahri Konsolosu görevine geçerek kadim bir ailenin parçası haline geldiğini söyleyerek devam etti. Büyükelçi, “Arkas Sanat Merkezi’nin de yer aldığı Fransa Konsolosluğunun tarihi binasının 2010 yılında restore edilmesinden de görebileceğimiz gibi, 18. yüzyıldan bu yana İzmir’de bulunan Fransız topluluğunun bir aile geleneğini de sürdürüyorsunuz. Fransa’nın ve ailenizin geleneklerinin bir gün resmi ve kurumsal bir boyutta birleşmesi kadar makul bir sonuç olamaz. Bu vesileyle, sizlere ve bugün bizlere katılarak bizleri onurlandıran babanız Lucien Arkas’a, bu girişimlerinizden dolayı minnettarlığımızı ifade etmek isterim” dedi. Ardından Bernard Arkas’a buyrultu (muvafakat) belgesini takdim eden Büyükelçi sözlerini “Bu belgeyi verirken sizlere şahsım ve İstanbul Başkonsolosumuz adına Fransa için icra etmeyi kabul ettiğiniz bu yeni görevinizde başarılar dilerim” diyerek bitirdi.

Arkas Holding Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, sözlerine “Dokuz nesildir İzmir’de yaşayan bir ailenin üyesiyim. Hem bir Türk hem de bir Fransız olarak bu iki kültürün senteziyle yetiştim ve bunun avantajlarını uluslararası ilişkilerimde ve iş hayatımda her zaman yaşadım. Bugün Fransız olmanın bana sağladığı bu avantajları hizmetlerimle geri verebileceğim bir unvana sahip olmaktan mutluluk duyuyorum” diyerek başladı.

Fransa Büyükelçisi Herve Magro’nun ve Fransa hükümetinin kendisine duyduğu güvenden dolayı mutluluğunu dile getiren Arkas, aile olarak Fransa ile aralarında güçlü bağların arkasında Lucien Arkas’ın olduğunu belirterek, “Gerek iş hayatımda gerek özel hayatımda onun yol göstericiliğinden aldığım ilhamla çok şey öğrendim. Fransız kültürüne hâkim olmak, bunu yaşatmaya çalışmak da bunlardan biri. Aslında ben babamdan başlayan ve bugüne kadar gelen bir geleneği devam ettiriyorum. Beraber çalıştığımız 32 yıl boyunca bir takım olmayı öğrendik. Bu yeni dönemde de bir takım olarak çalışacak olmanın güvenini, konforunu yaşıyorum” dedi.

Bernard Arkas kendisinden önce 22 yıl boyunca Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu görevini sürdüren Zeliha Toprak’a da “Bizim için çok değerli bir dost ve ailemizin bir üyesi gibidir. Kendisi beni cesaretlendirmeseydi bu göreve talip olmaya cesaret edemeyebilirdim. Ama biliyorum ki bu görev sırasında da o her zaman varlığıyla bana destek verecek, benim yanımda olacak ve onursal fahri konsolosumuz olarak bu görevin aksamadan devam etmesine yardımcı olacak” diyerek teşekkür etti.

Arkas, “Sanata, spora, eğitim ve çevreye destek vererek bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz.  Üstlenmiş olduğum bu yeni görevimde de ikili ilişkileri güçlendirip, İzmir’de zaten var olan Fransız kültürünün etkisini daha da pekiştirmek için var gücümle çalışacağım” diyerek sözlerine son verdi.

İzmir Fransa Eski Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ise, “Kurallar gereği veda zamanım geldi ancak bütün enerjim sizinle olmaya devam edecek. Bu kadar yıldır bu iki muhteşem kültürün köprüsü olmayı tanrının bir lütfu olarak görüyorum. Bu 43 yıllık muhteşem yolculukta bana dostluklarıyla eşlik eden, hayatımı güzelleştiren tüm iyi insanlara teşekkür ediyorum. Çok özel teşekkürüm kutup yıldızımız, ailem, sevgili kardeşim Lucien Arkas’a. Daima yanımızda oldunuz, minnettarız. Fahri Konsolosluk görevinde halefim olan sevgili Bernard Arkas’a başarılar diliyorum. Sağlığım yerinde oldukça daima yanınızda olacağımı bilin. Bu makama çok yakıştınız, yolunuz açık ve başarılı olsun” dedi.