Paris Havası Sergisi Arkas Sanat Merkezi’nde Devam Ediyor

Arkas Sanat Merkezi’nde ziyarete açılan “L’Air de Paris – Paris Havası” sergisi 26 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.  28 Eylül’den bu yana sanatseverlerle buluşan sergi, 2022’nin en iyi sergileri arasında anılıyor ve yeni yılda da ziyaretçileri ağırlamayı sürdürüyor.

Arkas Sanat Merkezi’nde L’Air De Paris- Paris Havası Sergisi’nde kapılar halen açık. Her yaş grubundan sanatseverin yanı sıra özellikle gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan “L’Air de Paris- Paris Havası”, bugüne kadar 1945-1968 yılları arasında Türkiye’den sanatın başkenti Paris’e yolu düşen Türk sanatçıları konu alan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor. Sanatçıların deneyimlediği özgürleştirici dinamikleri ele alan sergi, eserlerin yanı sıra arşiv belgeler, mektuplar, fotoğraflar, sanatçı kitapları, eskiz defterleri ve sergi afişleriyle desteklenen bütünsel yaklaşımıyla, II. Dünya Savaşı’ndan sonra Paris’e giden Türk sanatçıların, hayatlarında dönüm noktası olan Paris deneyimine ve kendilerini bulma yolculuklarına ışık tutuyor.

Şubat sonuna kadar görülebilecek sergiyle eş zamanlı olarak farklı yaş gruplarına yönelik hazırlanan atölye programları ile çocuklar sergide yer alan eserler üzerinden sanatçıları ve farklı sanat akımlarını tanıyor, özgürce üretmenin keyfine varıyor, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını keşfediyorlar. Ücretsiz ve kontenjanla sınırlı etkinliklere katılım için etkinlik@arkassanatmerkezi.com adresine elektronik posta göndererek rezervasyon yaptırmak yeterli.

Arkas Sanat Merkezi Ziyaret Günleri:

Pazartesi hariç haftanın her günü 10:00-18:00
1380 Sokak No:1 Alsancak, İzmir
+ 90 (232) 464 66 00