5G, Konteyner Limanlarındaki Operasyonların Bel Kemiği Olacak

Marport IT Direktörü Ali Yıldız “Konteyner Terminal Otomasyon Konferansı 2020” zirvesine katıldı. Yıldız, 5G’nin liman operasyonlarındaki önemine değinerek inovasyon ve otomasyon projelerini nasıl şekillendireceğini anlattı.

Konteyner Terminal Otomasyon Konferansı 01-04 Aralık 2020 tarihleri arasında sanal ortamda gerçekleştirildi. Konferansın temel konularını “Otomasyonun Geleceği, Terminal Otomasyon Güçlendirme, Sürdürülebilirlik ve Elektrifikasyon, Gelişen Teknolojiden Değer Kazanmak, Büyük Veri ve Analitik ile Kovid Sonrası” oluşturdu.  125’in üzerinde katılımcının yer aldığı etkinliğin “How 5G Network Deployment Can Provide The Driving Force For Innovation Projects” oturumunda  konuşan Marport IT Direktörü Ali Yıldız, yeni nesil GSM ağı 5G’nin limanlara getireceği kolaylıklar hakkında bilgiler verdi.

Uygulamanın üretkenliği ve verimliliği nasıl artırabileceğine ilişkin görüşlerini açıklayan Yıldız, bu teknolojinin inovasyon  ya da otomasyon projeleri üzerindeki etkilerinin neler olacağını da değerlendirdi. Marport IT Direktörü Yıldız, 5G’nin konteyner terminallerinde otomasyon ve akıllı teknolojilerin konuşlandırılması için çok önemli olduğunu, 5G’nin bir çok liman faaliyetine inovasyon getireceğine inandığını belirtti. Yıldız 5G’yi, gelecekte konteyner limanlarında hem operasyonel hem de klasik anlamda network’ün “bel kemiği” olarak tanımladı.

Marport IT Direktörü Ali Yıldız