Arkas Akademi’den Kodlama Etkinliği

Dijitalleşen dünyamızda dijital yetkinlikler daha da önem kazanıyor. Bu yetkinliklerin erken yaşlardan itibaren edinilmesi de avantaj sağlıyor. Arkas Akademi bu düşünceden hareketle Microsoft’un lisanslı eğitim şirketi Maker Codes iş birliğinde “Ebeveyn – Çocuk Kodlama Etkinliği” gerçekleştirdi.

Dönemin gerekliliklerinden biri haline gelen kodlama ve benzeri dijital yetkinlikler,  yeni neslin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Problem çözme, mantık yürütme ve algoritma üretme gibi pek çok yeteneği tetikleyen benzer eğitimlerle çocuklar, yaratıcılık özgüven ve özsaygılarını geliştirebiliyorlar. Arkas Akademi de kodlamanın öneminden yola çıkarak, çalışanlarına ve çocuklarına yönelik bir etkinlik düzenledi. Yoğun bir katılımla online yapılan eğitimde Arkaslılar, çocuklarının kodlama becerileri ve ilgi alanlarına ilişkin farkındalık kazanırken, çocukları da kodlama ile tanışmış oldu.

“Ebeveyn – Çocuk Kodlama Etkinliği”, Microsoft – Code.org ortaklığında başlatılan Minecraft üzerinden yapıldı. Standart bir Minecraft karakteri kullanılarak başlatılan eğitimde çocuklar karakteri çok basit hareketlerle devam ettirerek karmaşık bir yapıya doğru yavaş yavaş ilerlediler. Bir puzzle gibi eklenebilen komutlar, her adımda daha da zorlaştı ve görevlerin tamamlanmasının ardından karaktere verilen komutların kod kısmı görüntülenebildi. Bu sayede hikayeleştirilmiş eğitimde bir bulmaca çözer gibi kod yazan çocuklar, JavaScript’i eğlenceli bir yoldan öğrenmeye adım atmış oldu.

Arkas Akademi yetkilileri eğitime ilişkin olumlu geri dönüş aldıklarını, benzer aktivitelerin süreceğini ifade ettiler.