Lucien Arkas Bağları’nda “Güvenli Üretim ve Bağ Bozumu”

Verimli Ege topraklarında bağ bozumu vakti… Türkiye’nin en büyük tek parsel organik bağı Lucien Arkas Bağları’nda üzüm hasadı büyük bir özen ve sabırla organize ediliyor. Ülkemizde kendi branşında “TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni alan ilk üretici konumundaki Lucien Arkas Bağları’nda Chateau tipi üretim yapılıyor ve tesiste üzümler hasat sonrası hemen prosese alınıyor. Üzümler, gece serinliğinde ve ay ışığında hasat ediliyor.

Antik Metropolis topraklarında kurulan ve Ege Bölgesi’nin toprağını, suyunu, iklimini; özen, sevgi ve sabırla harmanlayarak kendine özgü bir lezzet dünyası oluşturan Lucien Arkas Bağları’nda hasat başladı. Bağ bozumu, toplum sağlığı düşünülerek hijyen kurallarına ve Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 Rehberi’ne uygun şekilde en üst güvenlik önlemlerinde yapılıyor.  Yılın 365 günü hakim olan esintiyle üzüm kalitesinin olumlu yönde etkilendiği bu bağda asmalar, ‘Ecocert’ tarafından tescil edilmiş organik bağcılık yöntemleriyle yetiştiriliyor ve  üzümlerin hasadı gece serinliğinde yapılıyor. Bu yöntem üzümlerin teruardan kaynaklanan özgün meyvemsi aromalarının korunmasını sağlıyor.

“TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni alan ilk üretici

Salgının ilk gününden itibaren attığı her adımda insan sağlığına önem veren uygulamaları ön planda tutmaya devam eden Lucien Arkas Bağları; çalışanlarını, ziyaretçilerini ve tedarikçilerini  koruyucu hijyen önlemlerini fabrika girişinden başlayarak hayata geçirdi. Bu dönemde Türkiye’de bir ilke de imza atarak kendi kulvarında “TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni alan ilk üretici olan Lucien Arkas Bağları, COVID-19 önlemlerini T.C. Sağlık Bakanlığı COVID-19 Rehberi’ne uygun şekilde sürdürdü. Bu kapsamda maske kullanımı, mesafe ve temizlik kuralları tavizsiz uygulanırken iş düzenlemeleri de revize edildi. Bu konseptte denetlenen Lucien Arkas Bağları, TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’nin sahibi oldu.

Lucien Arkas Bağları, toplum sağlığı öncelikli üretim anlayışını üst seviyede tutarak üretim yapmaya devam edecek.

Lucien Arkas Bağları

http://www.lawines.com.tr/