Wellness Dijitalleşiyor

Pandemi öncesine kadar bir kişi, insanoğlunun Yunan filozof Aristo’nun “Politika” eserinde (M.Ö. 4. YY) tanımladığı gibi “sosyal bir hayvan” olup olmadığından şüphe edebilirdi. Ama bu durum tamamıyla değişti. İnsan doğası gereği diğer insanlarla bir arada olma eğilimindedir ve sosyalleşmekten, tecrübelerini paylaşmaktan, rekabetten ve katılımdan zevk duyar.

Sağlığımızı korumak gibi bir sebeple de olsa evde kalmak, yani bu zevklerden vazgeçmek, kusursuzluğa giden yolda büyük bir bedel ödememize sebep oldu. Ancak, sağlığın dikkat, zaman ve titizlik gerektiren ve günlük bir hedef olduğunu anladık. Fiziksel ve ruhsal gücümüzü artırmak ve stres seviyemizi düşürmek için, sağlıklı bir diyet ve sık sık su içme gibi olumlu yaşam tarzı alışkanlıkları seçerek genel sağlık düzeyimizi her geçen gün yükseltebiliriz. Antik Romalıların günümüze kadar gelen temel mantralarından birinin  Mens sana in corpore sano (sağlıklı bir bedende sağlıklı bir zihin) olması da şaşırtıcı değildir.

Geride bıraktığımız karantina dönemi bize sağlığımız için tehlikeli olan “hareketsiz” hobiler getirse de, kendimize daha iyi bakma konusunda bir farkındalık da kazandırdı. Evde yaşanan karantinanın getirdiği can sıkıntısı ve hareketsizliğin çözümü olarak, fiziksel kondisyonumuzu artırmak için her geçen gün çalışma isteğimiz arttı. Bu aktiviteler, grup olarak ve vasıflı (ve bazıları gerçek fitness influencer’ları haline gelen) kişisel eğitmenler liderliğinde yapıldıklarında daha verimlidir. Günün şartlarına uygun olarak bu eğitmenlere bir tıkla ulaşabilirsiniz.

Fitness dünyanın dört bir yanında her geçen gün daha büyük hızla yayılırken, evlerinde ekipmanla veya ekipmansız yoga, pilates, spinning ve diğer çalışmaları yapan kişiler harika topluluklar oluşturuyorlar. Dışarıda henüz yeni spor yapmaya başlamış kişiler, kısıtlamaların devam ettiğini biliyorlar.

Dijital imkanlar fitness’ın hizmetinde

Dış ve iç mekan arasında sıkışıp kalan çalışmalar için dijital uygulamalar iki açıdan kurtarıcı oluyor; biri diğer insanlarla birlikte çalışmak ve elde edilen sonuçları paylaşmak, diğeri de spor salonlarının gelecekte yine arkadaşlıkların kurulduğu ve güçlendiği yerler olacağı inancıyla kendini daha fazla motive etmek. Tüm gözler uygulamalarda, Youtube kanallarında ve Instagram TV’de. Ve bu platformların tamamı internet bağlantısıyla birlikte sosyal eğitim gerektiriyor. Evde yapılabilecek wellness uygulamaları ve fitness çalışmalarına yönelik bir çözüm olarak Technogym, insanlara çalışmalarına aralıksız devam etme motivasyonunu kazandırmak ve iyi alışkanlıklarını kaybetmelerini engellemek için Instagram kanalında Train at home with Technogym programını başlattı.

Technogym bu programda her hafta, dünyanın her yerinden profesyonel eğitmenlerin liderliğinde direkt olarak evden takip edilebilecek yeni ve ilgi çekici egzersizleri İngilizce, Çince, Rusça, Portekizce, Almanca, Hollandaca ve İspanyolca gibi farklı dillerde sunuyor.

Instagram’daki tüm egzersizler, iki özel oynatma listesine bölünmüş (İtalyanca ve İngilizce) bir şekilde 7 gün 24 saat Technogym’in resmi Youtube kanalında izlenebiliyor. Bu platformlarda karın bölgesi, bacaklar, esneme ve çekirdek çalışmalar gibi konularda egzersizler izlenebiliyor ve bu egzersizlerin her biri, her türlü kullanıcının ihtiyacını karşılayacak nitelikte.

Technogym’in eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz, en sık indirilen uygulamalar arasında olan ve size eşsiz bir eğitim tecrübesi sunan Mywellness‘ı öneriyoruz. Mywellness uygulaması hedeflerinize ulaşmanız için ihtiyacınız olan tüm araçları size veriyor. Uygulama sayesinde hem iç mekandaki, hem de dış mekandaki fiziksel aktivitelerinizin verilerini hesabınızda saklayabiliyorsunuz. Mywellness spor salonunuzla da her zaman iletişimde kalmanızı sağlıyor. Dijital uygulama sayesinde fitness merkezleri, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar müşterilerine hizmetlerini ve eğitim programlarını ulaştırabiliyor!

Uygulamanın kullanışlılığı sayesinde diğer cihazları kullanırken yaptığınız çalışmaların sonuçlarını da profilinize ekleyebilir, Wellness yaşam tarzınızı 360° yöneterek tamamen kişisel bir hareketli Wellness tecrübesi yaratabilirsiniz. Örneğin evinizde bir Technogym fitness ekipmanınız varsa, tüm Technogym ekipmanlarında bulunan ve kullanıcıların favori eğlence içeriklerine ve uygulamalarına (sosyal medya, Netflix, Skype vs.), ayrıca eğitim programlarına ve verilerine ulaşmakta kullandıkları UNITY  arayüzünü keşfedebilirsiniz.

Bu teknolojik çözümlerin parolaları; ilgi, motivasyon ve kalite. Bu sürece en büyük ilgiyi gösterenler genç kuşaklar, çünkü düzenli olarak spor yapıyorlar ve çeşitli araştırmaların da gösterdiği gibi, bu aktiviteleri için çoğu zaman spor salonlarını tercih ediyorlar. Yani biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Çok yakında sosyal birliktelik yine hayatımızın merkezindeki yerini alacak, çünkü biz yalnız da olsak, grup halinde de olsak çalışmaktan asla yorulmayacağız ve bu enerjiyi her zaman en değerli yerimiz olan spor salonunda yakacağız.

Spor salonlarına geri döneceğiz, takım çalışmasına geri döneceğiz, yarışlarımıza geri döneceğiz, ama dijital işlevler, yeni günlük rutinimizin bir parçası olacak. Bunu hızla gelişerek fitness hayatımızı derinden etkileyen dijital imkanlara borçluyuz. Artık hepimiz hareket etmenin önemini anladık ve bu sayede, egzersizleri haftada iki saat yerine günlük rutinimizin temel bir parçası olarak yapacağız, uygun şartlarda spor salonuna gideceğiz, ama dijital cihazlarımız sayesinde egzersiz programlarımızı evde ve dışarıda da sürdüreceğiz.