Arkas Spor Sezonun İlk Kupasını Aldı

Bu yıl AXA Sigorta Efeler Ligi, 2021 CEV Şampiyonlar Ligi ve AXA Sigorta Kupa Voley’de mücadele etmeye hazırlanan Arkas Spor, sezon öncesi katıldığı Simya Metal 6. TSYD İzmir Voleybol Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamladı. İzmir’de düzenlenen turnuvada Afyon Belediye Yüntaş’ı (3-1), İnegöl Belediyespor’u (3-0) ve Altekma’yı (3-0) mağlup ederek bu kupayı ikinci kez müzesine götüren mavi-beyazlılar şimdi de dikkatini AXA Sigorta Kupa Voley maçlarına verdi. Grupta ilk 2 sırayı alacak ekipler Kupa Voley’de son 8 takım arasına adını yazdıracak. 

Hedef Şampiyonlar Kupasını Kaldırmak  

Arkas Spor’un AXA Sigorta Kupa Voley maçlarıyla başlayan yoğun maç temposu 8 Eylül Salı günü Ankara’da Fenerbahçe ile yapılacak Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası finaliyle sürecek. Mavi-beyazlılar, rakibiyle Başkent Voleybol Salonu’nda saat 19.00’da bu önemli kupayı müzesine götürebilmek için mücadele edecek. Arkas Spor’un maç maratonu Şampiyonlar Kupası finalinden sonra AXA Sigorta Efeler Ligi’yle sürecek. Temsilcimiz 30 haftalık uzun maratona 13 Eylül’de İzmir’de konuk edeceği Galatasaray maçıyla start verecek. 24 Kasım’da bitecek ligin ilk yarı maçları, 28 Kasım Cumartesi günü yeniden başlayacak ve 6 Mart 2021’de Haliliye Belediye maçıyla normal sezon noktalanacak. Mart ayında başlayacak Play-Off maçları ise Nisan ayında 2020-2021 sezonu şampiyonunun belirlenmesiyle son bulacak.

İzmir’de Devleri Ağırlayak 

Arkas Spor’un 2021 CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri de Lüksemburg’da çekilen kura sonucu belli oldu. Temsilcimiz B Grubu’nda Cucine Lube Civitanova (İtalya), Tours VB (Fransa) ve Sir Sicoma Monini Perugia (İtalya) takımlarıyla çift devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecek. Kadrolarında dünya çapında önemli yıldızlar bulunduran kulüplerle güçlü bir grupta yer alan Arkas Spor, İzmir’in adını Avrupa’da yine başarılı sonuçlarla duyurmaya çalışacak.