23 Nisan’da Bir “Pixel” De Arkas’tan

Popüler sosyal medya uygulaması Reddit, milyonlarca kullanıcının “Pixel” bıraktığı devasa bir tuval etkinliğine sahne oluyor. Etkinliklerde sosyal mesajlardan ülke bayraklarına, sembollerden tanınmış isimlerin resimlerine kadar birçok farklı eser oluşturulurken Arkas ise 23 Nisan mesajıyla yerini aldı.

ABD merkezli sosyal medya platformu Reddit’te başlatılan ‘Reddit Place’ isimli sosyal medya sanat deneyi tüm interneti sardı. Dünyanın her yerinden insanların bir adet Piksel yerleştirerek katılabileceği devasa çevrimiçi Tuval, kullanıcılara bir adet piksel koyabilme imkânı veriliyor. Her kullanıcı 16 farklı renkten birisini seçiyor ve istediği bölüme bir adet piksel bırakabiliyor. Ancak, bu piksel 5 dakikada bir kez konulabiliyor ve bu süreden sonra farklı bir kullanıcı (veya aynı kullanıcı) aynı yere piksel işleyebiliyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve dünyadaki tüm çocukların tek ortak bayramı olan 23 Nisan’ı Arkas da (1450, 1800) koordinatlarında tuvale işleyerek duyurdu.