23 Nisan’da Çocuklar Sanata Davetli

Arkas Sanat Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu, çocuklarla birlikte kutlamak amacıyla eğlenceli atölyeler düzenliyor. Minikler yaş gruplarına göre belirlenecek etkinliklerde hem “Elgiz Koleksiyonu’ndan Mitler ve Hayaller Sergisi’ni” gezecek hem de üç boyutlu çalışmalar yapacak.

Arkas Sanat Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve çocuklara özel tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ücretsiz atölyelerle kutluyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da miniklerin ikinci adresi olacak Arkas Sanat Merkezi’nde 5-7 yaş arası çocuklar için “Dünya Çocuklarının Bayramı 23 Nisan!” ve 8-10 yaş çocuklar için de “Neşe Dolu Bayram Günü” atölyeleri gerçekleştirilecek. Atölye etkinliğinden önce her yaş grubu için özel anlatım ile 30 dakikalık sergi turu yapılacak. Sergi turu sırasında çocuklar, Arkas Sanat Merkezi’nde 31 Temmuz’a kadar açık kalacak Elgiz Koleksiyonu’ndan Mitler ve Hayaller Sergisi’ni yakından tanırken aynı zamanda müze nasıl gezilir, sanat eseri nasıl izlenir gibi temel bilgileri edinecek. Atölye odasında ise çocuklar, 23 Nisan hakkında konuşacak, bayramın coşkusunu yansıtan, yapacakları üç boyutlu çalışmalar ile odalarını veya evlerini süsleyecekler. Kontenjan ile sınırlı ücretsiz atölyelere katılmak için etkinlik@arkassanatmerkezi.com adresine katılmak istediğiniz atölyenin tarih ve ismini ayrıca katılım sağlayacağınız yaş grubunu belirtmeniz yeterli.

Doğa ve insan arasındaki ilişkiyi Arkas Koleksiyonu’ndan derlenen eserler aracılığıyla tekrar gündeme taşıyan “Arkas Koleksiyonu’nda Doğa, Bahçeler, Düşler” sergisi ise çocukları İstanbul’da Elgiz Müzesi’nde ağırlıyor. Detaylı bilgi için telefon numarası 0212 290 25 25