Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a, “Sanata Katkı Onur Ödülü”

Ödülü, Lucien Arkas’ı temsilen Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası aldı.

ATO Congresium’da düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın ödülleri gerçekleştirilen törenle sahiplerine takdim edildi. Sanatın ulaşıbilir olması, yeni nesillere sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması yönünde önemli projelere hayat veren Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Sanata Katkı Onur Ödülü’nün sahibi oldu.

Sekizincisi yapılan ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda 33 ülkeden 1000’i aşkın sanatçının 4500 civarında eseri yer aldı. Fuar kapsamaında 3 kategoride oluşturulan ve gelenekselleşen ödüller de ArtAnkara Danışma Kurulu tarafından üçüncü kez belirlenerek sahiplerine verildi. Ödül alan isimler Prof.Dr. İsmail Ateş tarafından açıklandı. ArtAnkara Danışma Kurulu bu yıl “Sanata Katkı Onur Ödülü”ne, sanata verdiği değer ve katkılar dolayısıyla Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ı layık gördü. Lucien Arkas’ı temsilen Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası’na ödülü, ATO (Ankara Ticaret Odası) Başkanı Gürsel Baran takdim etti. Unustası, sanatın birleştirici gücüne değinerek ödül nedeniyle mutlu olduklarını söyleyerek teşekkür etti.

Etkinlikte, Sanat Onur Ödülü Zafer Gençaydın’ın olurken, Kurum Onur Ödülü ise İmoga Müzesi’ne verildi. Sanatseverlerin resim, heykel ve seramik gibi klasik alanların yanı sıra dijital sanat alanında da eserlerle buluştuğu etkinlik, kültür ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor.