Arkas Trio’nun Yeni Yıldaki İlk Konserlerine Büyük İlgi

Arkas Trio, 2 yıl aradan sonra buluştuğu seyircisine muhteşem bir klasik müzik dinletisi yaşattı. İstanbul ve İzmir’de verdiği iki konserde Hummel, Piazolla ve Beethoven’ın eserlerini yorumlayan topluluk, sanatseverlerden büyük ilgi gördü ve ayakta alkışlandı.

Arkas Holding tarafından klasik batı müziğine uzun vadeli ve evrensel bir proje ile katkıda bulunmak amacıyla 2011’de kurulan Arkas Trio, yeni yılın ilk haftasında İstanbul ve İzmir’de sahne aldı. İstanbul’da 2022’nin ilk “Oda Müziği Konseri”ni Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda veren topluluk, İzmir’deki konserini de İzmir Ahmed Adnan Saygun Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirdi. İzmir’deki konsere Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve nişanlısı Merve Sakallı da katıldı.

Arkas Trio; konserlerinde J.N.Hummel, A.Piazzola ve L.v.Beethoven’ın eserlerini yorumladı.  Topluluk, Hummel’den Mi bemol Majör Trio, op. 12, Piazzola’dan Chiquilin de Bachin ve Beethoven’dan Do minör Trio, op. 1 No. 3 ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Covid 19 önlemlerine uygun şekilde gerçekleşen konserler müzikseverlerden büyük ilgi gördü. Konser sonlarında seyircinin isteğini kırmayan üçlü, dinletiyi uzattı ve bir süre daha sahnede kaldı.

Arkas Trio; sayısız ödüle sahip keman sanatçısı Tuncay Yılmaz, piyanist Emre Elivar ve Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda birincilikle onurlandırılan Alman çellist Gustav Rivinius’tan oluşuyor.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve nişanlısı Merve Sakallı