Kristal Yağları Turquality Programı’nda

Türkiye’de zeytinyağı sektöründe 80 yılı aşkın süredir kaliteden ödün vermeden faaliyet gösteren Kristal Yağları, “TURQUALITY® Marka Destek Programı” kapsamına dahil oldu. Programla birlikte Kristal; üretim, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetleri içeren desteklerle birlikte global bir Türk zeytinyağı markası olma yolunda daha güçlü adımlarla ilerleyecek. Kristal Yağları Genel Müdür Yardımcısı Vural Gözgeç, Turquality programında hedef pazar olarak Almanya, ABD, Japonya, BAE ve Brezilya’yı belirlediklerini, önümüzdeki 2 yıl içerisinde ambalajlı ihracatlarını iki katına çıkarmayı  planladıklarını belirtti.

Türkiye’de ilk markalı zeytinyağı üretimine başlayarak bu yolla marka ambalajlı zeytinyağı ihraç eden ilk zeytinyağı firması olan Kristal Yağları, küresel bir zeytinyağı markası olma yolunda yeni bir sürece girdi. Dünyanın devlet destekli ilk markalaşma programı olan Turquality’ye kabul edilen Kristal Yağları, dış pazarda daha etkin olacak. Sadece ulusal değil uluslararası pazarlarda da rekabet gücüne sahip, tüm iş-üretim süreçlerinde kalite standartlarını gözeten ve markalaşma sürecinde başarılı olmuş şirketlerin marka destek programına alındığını vurgulayan Kristal Yağları Genel Müdür Yardımcısı Vural Gözgeç, programa katılmanın şirketleri açısından önemli bir değer olduğunu vurguladı. Gözgeç, “Turquality desteğini alabilmek için devletin istediği altyapıya sahip olmanız gerekiyor. Çalışmalarımızı titizlikle tamamladık ve evraklarımızı sunduk. 1.5 yılın ardından devletimizin atadığı denetçilerin olur vermesi üzerine Ekim 2021’de Ticaret Bakanlığı, Turquality programına dahil edildiğimizi belirten belgeyi iletti ve Turquality marka destek programında yerimizi aldık” dedi.

Gözgeç, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen TURQUALITY® Marka Destek Programı’na dahil olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyleyerek, Kristal markasını global bir Türk zeytinyağı markası yapmayı amaçladıklarını, yatırımlarla birlikte Türkiye’nin ihracat gelirlerine sağlayacakları katkının çok daha iyi noktalara taşınacağını vurguladı.

Kristal Yağları Genel Müdürü Vural Gözgeç

5 hedef pazar belirledi

Marka destek programı ile Kristal Yağları; rekabet gücünün artması, devlet destekli kaynak kullanımı ve teşviklerden yararlanma, satın alma ve tedarik gücünün artmasın konularında avantaj sağlayacak. Şirket; Almanya, ABD, Japonya, BAE ve Brezilya olmak üzere belirlediği 5 hedef pazarda bulunurluğunu genişleterek ihracatını geliştirmeyi hedefliyor. İç süreçlerde veremliliğin artırılması, üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve sürekli gelişimin sağlanması yönünde hedefler belirleyen Kristal Yağları; marka değerini ve marka bilinirliğini artırmayı, müşteri-tüketici memnuniyetini geliştirilmeyi ve orta vadede global bir zeytinyağı markası olmayı amaçlıyor.

İspanya ayağı AB’de marka yaygınlığını artıracak

Kristal Zeytinyağı’nın İspanya operasyonu hakkında da bilgi veren Vural Gözgeç, AB’nin Türk zeytinyağına litrede uyguladığı 1,27 Euroluk vergiden de söz etti. Bu nedenle İspanya’da Kristal iştiraki şirket kurduklarını söyleyen Gözgeç, Genel Müdürleri Christopher Dologh’un, bu yönetimin başında olduğunu, İspanya’da olmalarının AB içerisinde Kristal markasının daha yaygın olarak görülmesini sağladığını söyledi. İspanya’dan Japonya dahil farklı ülkelere hizmet verebilme kapasitesine geldiklerini ifade eden Gözgeç, önümüzdeki süreçte daha iyi olacak” dedi.

1938 yılından beri Türkiye’de zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren Kristal Yağları, İzmir Bornova’da kurulu rafinerisi ve Ayvalık’ta kurulu modern kontinü sıkım tesisi ile bugün 30’un üzerinde ülkeye ürünlerini ihraç ediyor.