Nadal’ın Zaferinin Ardındaki Sır: Atletik Antrenman

Rafa Nadal’ın atletik antrenman için uzun vadeli ortağı Technogym

Rafa Nadal artık resmi bir efsane! 35 yaşındaki Nadal, ilk iki setini kaybettiği Avusturya Açık finalinde kusursuz bir geri dönüşe imza attı ve tam beş buçuk saat süren maçı beşinci setinde kazanarak turnuvada şampiyonluğu elde etti. Böylece Rafa, 21 Grand Slam şampiyonluğu kazanan ilk tenisçi oldu.

Bu başarı, Rafa’nın olağanüstü bir dünya şampiyonu olarak fiziksel, teknik ve zihinsel bakış açısının mükemmelliğini perçinliyor. Rafa’nın spordaki dayanıklılığı ve kendisinden 10 yaş genç ve favori gösterilen rakibine karşı beş saatten uzun süren maçta kazandığı Melbourne finali gibi performansları, doğal yetenekleri ve gözü pek rekabet tutkusuyla birlikte atletik antrenmanları sayesinde gerçekleşiyor.

Rafa Nadal atletik antrenmanları için uzun yıllardır Technogym ile çalışıyor. Şampiyon tenisçi ile atlet antrenmanlarının referans markası Technogym arasındaki köklü iş birliği- Technogym, son sekiz Olimpiyat Oyunları organizasyonunda Resmi Sağlayıcı oldu – İlk kez 2008 Pekin Olimpiyat’larında Resmi Sağlayıcı olan Technogym, geçen yıllar boyunca referans marka konumunu güçlendirdi.

Technogym, Rafa’nın Mayorka’daki antrenmanlarına özel olarak, atletik yeteneklerini geliştirmesi için seçilen yaratıcı ürünlerin yer aldığı bir antrenman salonu oluşturdu. Bu ürünler arasında atletlerin bir seansta 360°’lik tam bir hareket özgürlüğü içinde stabilite, esneklik ve vücut pozisyonu çalışabilmelerini sağlayan patentli bir teknoloji olan Kinesis bulunuyor; Kinesis sayesinde atletler, tenis gibi özellikle yoğun hareketin olduğu sporlarda gerçekleşen teknik hamleleri çalışabiliyorlar. Nadal’ın kişisel antrenman salonunda ayrıca, Technogym’in 30 yıldan uzun süredir dünyanın en iyi takımları ve spor şampiyonlarıyla elde ettiği deneyimle Atletik Performans Antrenmanları için özel tasarlanan Skill Line ürünleri de bulunuyor. Bu ürünler arasında tek çözümle anaerobik güç, aerobik kapasite ve nöromüsküler yetenek gelişimi sağlayan iç mekan kürek çekme ekipmanı Skillrow ve kardiyo ve güç antrenmanlarını bir araya getirerek atletlerin kardiyovasküler performanslarını geliştirmek için koşu seansları uygulamalarına ve güçlerini artırmak için direnç antrenmanı yapmalarına olanak tanıyan, performans koşusunun yeni standardı Skillrun da var.

Technogym, Rafa’nın atletik hazırlıklarının yanı sıra Movistar Rafa Nadal Akademisi’nin de resmi sağlayıcısı. Rafa Nadal’ın doğduğu yer olan Manacor’da (Mayorka) bulunan Akademi, tenis ve okul eğitimlerini bir arada vererek öğrencilerin geleneksel eğitimlerini sürdürürken aynı anda profesyonel tenis kariyerlerini oluşturmalarını sağlıyor.