İnsan Kaynakları Yöneticileri Arkas Arcademia’da İK’nın Geleceğini Masaya Yatırdı

Arkas Arcademia, İzmir’in önde gelen şirketlerinin İnsan Kaynakları yöneticilerini bir araya getirdi. Araştırmacı, yazar Evrim Kuran ve insan kaynakları danışma şirketi Kariyer.net Ceo’su Fatih Uysal’ın konuşmacı olduğu etkinlikte insan kaynakları profesyonellerini gelecekte nelerin beklediği masaya yatırıldı.

Arkas Akademi’nin 17 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini iş dünyasına yönelik ekonomik, kültürel ve kişisel gelişim odaklı eğitim ve etkinliklere dönüştürdüğü yeni nesil deneyim merkezi Arkas Arcademia’nın lansman sonrası ilk misafirleri İnsan Kaynakları yöneticileri oldu.

Arkas Holding tarafından restore edilerek geçtiğimiz aylarda açılan Mattheys Köşkü’nde bulunan Arkas Arcademia’da gerçekleştirilen etkinliğe Arcademia Club Card sahibi firmaların İnsan Kaynakları yöneticileri katıldı.

Arkas İnsan Kaynakları Başkanı Şengül Atalay etkinliğin açılış konuşmasında Arkas Ailesi’nin hayalleri doğrultusunda Arkas Arcademia’nın kuruluş amacından bahsetti. Davetlilerin çalıştıkları Arkas Arcademia Club Card üyesi kurum ve kuruluşlarla ortak olarak gerçekleştirilmek istenilen projeler ve çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı. Atalay, “Arkas Arcademia, Arkas Akademi’nin dışarıya açılan markası. İzmir merkez olmak üzere, özellikle Ege bölgesi’ndeki bizim gibi değişmeye, gelişmeye çalışan, yöneticilerine yetkinlik kazandırmak isteyen kurumsal yapılarla iş birliği yaratmak istedik. Hep birlikte, İnsan Kaynakları olarak bir iletişim platformu, bir yaşam çemberi, oluşturmayı amaçladık. Bunu başarabilirsek gelişim yolunda birbirimize destek oluruz” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan, araştırmacı- yazar Evrim Kuran, küresel yetenek kıtlığının dünyada en yüksek seviyelere ulaştığını belirterek, açılan pozisyonların doldurulamadığına değindi. Kuran, Türkiye’de öğrencilerin yüzde 80’inin fırsatları olduğu takdirde yurtdışında kariyer yapmaya yönelmek istediklerinin altını çizdi. Kuran, 2023’ün insan kaynakları alanında en önemli becerilerinin ise analitik ve yaratıcı düşünme, yılmazlık, esneklik ve çeviklik, motivasyon ve öz farkındalık, merak ve yaşam boyu öğrenme, güvenilirlik ve detaylara dikkat, empati ve aktif dinleme, liderlik ve sosyal etki ile kalite kontrolü olarak sıraladı. Kuran, özellikle gelişime açık, meraklı, araştıran ve öğrenen çalışanların gelecek dönemde çalışma hayatlarına başarılı bir şekilde devam edebileceklerini vurguladı.

Kariyer.Net Ceo’su Fatih Uysal ise söyleşisinde pandeminin ardından genel eğilimin uzaktan çalışma yönünde olduğunu belirterek kadınların yüzde 80’inin erkeklerin ise yüzde 60’ının ofise dönmeleri istendiğinde kırgınlık ve memnuniyetsizlik yaşadığını dile getirdi. Uysal, araştırmaların hibrid çalışmanın verimliliğine değinirken belirli dönemlerde ofise gelmenin çalışanların sosyalleşmesi açısından tercih edildiğini belirtti. Teknolojinin genellikle meslekleri değil, görevleri otomatikleştirme eğilimde olduğunun altını çizen Uysal, yapay zekâ tarafından desteklenebilecek meslekler içerisinde Lisans ve Lisansüstü çalışanların daha fazla risk altında olduğunu ifade etti.

Etkinlik molasında katılımcılar Mattheys Köşkü’nün içinde bulunan Jocelyne Patisserie’nin lezzetli yiyecekleri eşliğinde sohbet etme fırsatı yakaladı.

Arkas Arcademia’nın web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilen etkinlik programında Özgür Demirtaş, Nedim Gürsel gibi değerli isimlerin konuk olacağı söyleşiler ve imza günleri ile güncel workshop ve atölyeler de yer alıyor.

Arkas Arcademia Hakkında

Üç adet eğitim salonu bulunan Arkas Arcademia, toplam 115 kişilik kapasitesiyle toplantı, eğitim ve davetlere ev sahipliği yaparken, Odurla ekibiyle kurumsal ağırlama hizmetleri, Cafe by Jocelyne’nin zengin patiseri menüsü belirli periyotlarda önemli şefleri ağırlayacak olan pop-up restoranıyla da misafirlerine yepyeni bir deneyim sunuyor.

Arkas Arcademia Club Card sahibi kurum ve kuruluşlar ise ayrıcalıklı hizmetlerin yanı sıra eğitimlere ve etkinliklere öncelikli olarak katılım fırsatı yakalıyor. Şirketler kurumsal davet ve toplantılarını da Arkas Arcademia’da düzenleyebiliyor.

Eğitim ve gelişim vizyonuyla şirket ve kurumlar için farklı bir çoklu çalışma ve etkileşim alanı olarak tasarlanan Arkas Arcademia; kurumların vizyonlarını belirleyen kanaat liderlerinin liderlik becerileri, ekonomi – finans, satış – pazarlama, dijital dönüşüm ve kişisel gelişim gibi alanlarda şirket içi özel eğitim ve etkinliklerini organize etme imkânı sunuyor.

Arkas Arcademia Club Card sahibi kurum ve kuruluşlar ise ayrıcalıklı hizmetlerin yanı sıra eğitimlere ve etkinliklere öncelikli olarak katılım fırsatı yakalıyor.