Arkas Lojistik Grubu, Logitrans Fuarı’na Damga Vurdu

Dünyanın en büyük lojistik fuarının Türkiye ayağı olan Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı, 19 ülkeden 186 firmanın katımıyla Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde 16’ncı kez kapılarını açtı. Arkas Lojistik Grubu, fuarda Türkiye ve global pazarlardaki genişleyen hizmetleriyle boy gösterdi. Fuar kapsamında düzenlenen Atlas Lojistik Ödüllerinde Arkas Lojistik’e Uluslararası Lojistik İşletmecileri Ödülü verildi.

Arkas Lojistik Grubu, Uluslararası Logistrans Transport Lojistik Fuar’ında yeni şirketleriyle genişleyen hizmetlerini tanıttı. Dijitalleşme ve yeşil lojistik konularında atılan adımları ziyaretçilerine anlattı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Göçmez, “Küresel ticarette ciddi değişimler yaşanıyor. Pandemi ve sonrası yaşananlar, küresel ekonomideki enflasyonist ortam ve bunun ülke ekonomilerine yansımaları, jeopolitik gerilimler lojistik sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Bu yüzden biz de sektör olarak hızla değişen ihtiyaçlara cevap verebilmek için dinamik olmalıyız. Arkas Lojistik Grubu olarak hem kurduğumuz yeni şirketlerle hem de satın almalarla bu değişimlere ve ihtiyaçlara cevap veriyoruz.” dedi.

“Lojistik için Türkiye, Türkiye için lojistik”

Türkiye’nin liman, demiryolu, karayolu ve havayolu yatırımları ile Asya’yı Avrupa’ya ve ABD’ye bağlayan önemli bir lojistik merkezi olduğunu vurgulayan Diane Arcas Göçmez, “Türkiye küresel tedarik zincirinde vazgeçilmez bir ülke. Aynı zamanda bizim gibi küresel ticaretten aldığı payı arttırabilen gelişen bir ekonomi için de lojistik sektörü büyük önem taşıyor. Globalleşen Arkas Lojistik Grubu uçtan uca lojistik hizmeti veren dijitalleşmeye ve sürdürülebilirliğe yatırım yapan büyüyen bir yapı” diye konuştu.

“2023 küresel pazarlarda büyüme yılı oldu”

Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı Onur Göçmez, “Türkiye küresel tedarik zincirinin en önemli halkası. Tüm dünya Türkiye’nin stratejik konumunun ve lojistik gücünün farkında. Biz Arkas Lojistik olarak da avantajlarımızın son derece farkındayız. Sadece şirket olarak kendimizi değil ülkemizin lojistik gücünü de daha üst seviyelere taşımak için önemli adımlar atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Onur Göçmez, 2023’’te neler yaptıklarını şöyle anlattı; “Arkas Lojistik USA\ New Jersey’de 3 bin metrekarelik kapalı depolama hizmeti sunmaya başladı. Böylece en önemli ihracat pazarlarımız ABD’de kapı teslim taşıma, depolama ve gümrükleme hizmetleri verebiliyoruz. Avrupa’da büyümemizi sürdürdük. Romanya ofisimizi devreye soktuk.  Yılın son günlerinde de Hindistan’ın lojistik şirketlerinden Fretlog’u satın alarak global pazarlara açılma stratejimiz çerçevesinde önemli bir adım attık. Duisport ve Hupac ile İntermodal taşımacılığı için hizmet sözleşmesi imzalandık.  Halkalı-Duisburg terminali arasında karşılıklı düzenlenen tren seferleri ile Almanya’nın yanı sıra Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerine yük taşımacılığını kolaylaştırdık. 2025 yılında 5 çevreci lokomotifi teslim alacak Arkas Rail son olarak “Yük Treni İşletmeciliği Belgesi”ni aldı. Çekici filomuzu düzenli yeniliyoruz. Depolarımızı geliştiriyoruz. Son olarak Yenice’deki terminalimize kapalı bir depo yapıyoruz. Dijitalleşmeye büyük önem veriyoruz. Müşterilerimizin kolay fiyat alabilmesi ve yükünü takip edebilmesi için sürekli gelişiyoruz. Hem Arkas Lojistik’in hem de denizyolu parsiyel taşımacılığı şirketimiz Shippedy Lojistik’in internet sitelerini güncellendik. Artık kolay bir şekilde online fiyat alabilme ve yük takibi yapılabiliyor”.

Arkas Lojistik’e Atlas Ödülü

Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Atlas Lojistik Ödülleri de sahiplerini buldu. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen törende “Uluslararası Lojistik İşletmecileri Ödülü” Arkas Lojistik’e verildi. Ödülü Arkas Lojistik Genel Müdürü Serhat Kurtuluş aldı.

Ödül törenine sektör derneklerinin başkanları ve yöneticileri, iş dünyasının önemli isimleri ve lojistik sektörünün profesyonelleri katıldı.