Arkas Arcademia, Nedim Gürsel’i Okucuyucularıyla Buluşturdu

Arkas Arcademia, Arkas Holding katkılarıyla yayımlanan “Doğaya Açılan Pencere” kitabının yazarı Nedim Gürsel’i okurlarla bir araya getirdi.

Arkas Holding’in Bornova’da restore ettirdiği Mattheys Köşkü’nde yer alan Arkas Arcademia’da kurumsal eğitim ve etkinliklerin yanı sıra söyleşilere de yer veriliyor. Sezonun ilk söyleşisinde konuk, Nedim Gürsel oldu.

Arkas Holding katkılarıyla Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Doğaya Açılan Pencere” kitabının yazarı Nedim Gürsel, okurlarıyla gerçekleştirdiği söyleşide kitabını anlattı. Gürsel, “Bu akademik bir kitap değil, bir Türk yazarın çok ünlü ressamların yönelttikleri manzara ve mekanları algılayışı. Kitabın izlenimsel bir içeriği olmasını istedim, Arkas’ın desteğiyle bu kitabı sizlerle buluşturabildim” diye konuştu. Kitap hakkında detaylı bilgi veren Gürsel, “Resim, daha önce de benim bazı kitaplarımda yer aldı ancak resim üzerine doğrudan yazmamıştım. Fransa’da epey gezdiğimi söyleyebilirim. Bazı manzaraların ve mekanların ressamları derinden etkilediğini biliyorum ama benim üzerimde etkisi olan bazı ressamların tablolarını gerçekleştirdiği mekanları gezip görmek istedim. Bu amaçla bazı yolculuklar yaptım ve kendi bakış açımla onlarınkini harmanladım” dedi.

Yazar Nedim Gürsel kitabının üçüncü bölümünde yer alan Van Gogh ile ilgili de sürpriz bir haber paylaştı; “Benim kitabımın üçüncü bölümü Van Gogh’a ait. Van Gogh’un son 70 gününü anlatmaya çalıştım. Ve şu anda Musee D’orsay’da Van Gogh’un son 70 günü  isimli bir sergi açıldı. Herkes bu sergiyi konuşuyor. Bu benim için ilginç bir sürpriz oldu.” Gürsel, söyleşinin ardından kitabını imzaladı.