Arkas Denizcilik Grubu, Arkas Arcademia’da Özgür Demirtaş’ı Ağırladı

Arkas Denizcilik Grubu, iş ortaklarını Arkas Arcademia’da bir araya getirdi. Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın söyleşi gerçekleştirdiği etkinlikte Türkiye ve dünya ekonomisine yönelik gelecek dönem öngörüleri konuşuldu.

Arkas Denizcilik Grubu, yöneticileri ve iş ortakları, Arkas’ın büyük özenle restore ederek İzmir’e yeniden kazandırdığı, 1870 yılında yapılmış Arkas Mattheys Köşkü’nde buluştu. Arkas Line CEO’su Can Atalay ve Arkas Denizcilik CEO’su Cenk Değer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Köşkün içerisinde yer alan ve İzmir’in “Yeni Deneyim Merkezi” olarak konumlanan Arkas Arcademia’da gerçekleştirildi.

Arkas Line CEO’su Can Atalay açılış konuşmasında, “İzmir’in kurtuluşu sonrasında 16 Eylül 1922‘de, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının misafir edildiği ayrıca, ev sahibesi Hortense Wood’un günlüklerinden öğrendiğimize göre Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili önemli konuşmaların yapıldığı bu köşkte Cumhuriyet’in 100. yılında bir araya gelmek bizim için ayrı bir önem taşıyor. Yaşadığımız coğrafya ve konjonktür neredeyse her gün farklı senaryolara uyanmamıza neden oluyor maalesef. Huzurun ve barışın hâkim olduğu bir dünyada yaşamak her insanın hakkı. Barışın ve sevginin hâkim olduğu bir dünya diliyorum. Zorlu coğrafyalarda iş üreten bir şirket olarak değişen şartlara uyum sağlama ve çözüm üretme refleksimizle sizlerin yanınızda olmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Atalay, “Dünyanın rotası yeniden oluşturulmaya çalışılırken, bizlerin rotasını, yönünü belirlemeye yardımcı olacak bilimsel veriler ışığında Özgür Hoca’nın öngörülerinin hepimize yol gösterici olmasını umuyorum” dedi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise konuşmasında yurt dışı piyasalarından örnekler vererek ekonomilerin durumu hakkında bazı parametrelere bakılarak ülkelerle ilgili öngörülerde bulunulabileceğini belirtti.