İzmir’de Yeni Deneyim Merkezi Arkas Arcademia

Geçmişi yaşatan Mattheys Köşkü’nün tarihi atmosferiyle, geleceğe taşınan deneyimlerin yaşanacağı Arkas Arcademia, Arcademia Club Card sahiplerine özel davetle tanıtıldı. Arkas Arcademia, Arkas Akademi’nin 17 yıllık birikim ve tecrübesiyle iş dünyasına yönelik ekonomik, kültürel ve kişisel gelişim odaklı eğitim ve etkinliklerin sunulacağı yeni nesil bir deneyim merkezi olarak konumlanıyor.

Arkas Arcademia, Arkas Akademi’nin 17 yıllık birikim ve tecrübesiyle iş dünyasına yönelik ekonomik, kültürel ve kişisel gelişim odaklı eğitim ve etkinliklerin yanı sıra kurumsal ağırlamalara yönelik hizmet sunacak yeni nesil bir deneyim merkezi.

Geçtiğimiz aylarda Arkas Holding tarafından restorasyonu tamamlanarak topluma yeniden kazandırılan Arkas Mattheys Köşkü yerleşkesi içinde yer alan Arkas Arcademia’nın Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ev sahipliğinde gerçekleştirilen lansmanında Arcademia Club Card sahibi özel kurum ve kuruluşların yöneticileri bir araya geldi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas

Gecede  Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “Şirket içi eğitim, bizim Arkas olarak çok önem verdiğimiz bir konu. 17 sene önce Arkas Akademi’yi kurduk. Türkiye ve yurtdışındaki yöneticilerimizi yetiştirmek için çok efor sarfettik. Türkiye’den beyin göçü artarken ve kaliteli insan kaynağı yetiştirmek ve elde tutmak çok önemli iken Arkas Arcademia’yı eğitim amaçlı kullanmak istedim. Tüm Ege şirketleri olarak birleşip eğitim ihtiyaçlarımızı ortak karşılayacağımız bir yer olarak Arkas Arcademia’yı açtık.  Amacımız insan kaynakları yöneticilerimizin ve takımların beraber çalışması ile kendi başımıza ulaşamayacağımız eğitim kalitesine hep beraber ulaşabilmeyi amaçlıyoruz. Umuyorum burası yöneticilerimizi hep beraber yükseltmemiz için bir ortam olur ve Ege şirketleri olarak beraberce çalışıp Türkiye’ye örnek olabiliriz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından konuklar, lansmanın gerçekleştiği Mattheys Köşkü’nün özel hikayesini ve paha biçilemez tarihini tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’tan dinledi.

Tonguç, Arkas Ailesi’ne teşekkür ederek başladığı sözlerine, “Arkas Ailesi deyince benim aklıma ilk gelen şeyler; kültür, zarafet ve tarihe sahip çıkma. Zaten burada da bunu çok güzel yansıtmışlar. 2018’de başlayan restorasyonun ardından Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir’e kazandırılan bu köşk, İzmir’in ortasında bir vaha” diyerek devam etti ve köşkün tarihi hakkında bilgiler verdi:

“John Maltass, 1780 yılında Patersonlar’dan satın aldığı ve yazlık olarak yeniden inşa ettirdiği evi, 1840 yılında kızı Eugenie Wood’a miras olarak bırakmıştı. Eugenie Wood, İzmir’deki İngiliz hastanesine başhekim olarak gönderilen Dr. Charles Wood ile evlenmişti. Çiftin yedi çocuğundan sadece Hortense Wood evlenmedi ve 1924’te ölene kadar yeğeni Fernand de Cramer ile birlikte baba evinde yaşamaya devam etti.

Tarihçi ve Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç

Bayan Wood 16 Eylül 1922 tarihini attığı günlüğünün bir sayfasına şu satırları düşmüştü:
Mustafa Kemal evime geldi. Yanında İsmet Paşa ve diğer generallerle meşhur Türk kadını Halide Edip vardı. Mustafa Kemal Paşa onların arasında bir başka idi. O’nu tanımaktan ve karşı karşıya gelip konuşmaktan duyduğum sevinç sonsuzdu. Oturup 15 dakika kadar sohbet ettik. Mustafa Kemal sonra benden izin istedi. Ardından da Fevzi, İsmet, Asım Paşa’larla Halide Edip üst kata çıktılar. Evet, şu anda İmparatorluğun kaderi evimin üst kısmında yatak odamın önündeki piyanonun yanında, kadife koltuklarda tartışılıyor.”

Tonguç, “Arkas Arcademia Bornova’ya adeta taze kan getiriyor. Arkas Arcademia’nın Club Card sahiplerine tanıtıldığı bu özel gecenin konuşmacısı olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Arkas Arcademia Etkinlikleri

Arkas Arcademia Card sahiplerini 13 Eylül’de gerçekleştirdiği ilk etkinliğinde ağırlayan Arkas Arcademia’nın etkinlik takvimine web sitesinden ulaşılabilir ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. Etkinlik programında söyleşiler, imza günleri, güncel workshop ve atölyeler yer alıyor.