Gençler Hedeflerini “Geleceğim Arkas” ile Belirliyor

Arkas Akademi ve Sistem Geliştirme ekibi tarafından düzenlenen Geleceğim Arkas programlarının Eylül etkinliği kapsamında Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Geleceğim Arkas Staj Programı” tanıtılarak Arkas’ın iş olanakları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Tanıtımın ardından mesleki seminer de yapıldı.

Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Arkas kültürünü, imkanlarını anlatmak, öğrencileri gelecekleri hakkında bilinçlendirerek motive etmek, onları Arkas’taki staj ve iş imkanlarına hazırlamak ve mesleki anlamda gelişmelerini desteklemek amacıyla hayat bulan “Geleceğim Arkas” programının eylül ayağı tamamlandı. “Geleceğim Arkas Günü Eylül” etkinliğinde öğrencilere, staj programı hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Ardından öğrencilerin mesleki eğitimlerini desteklemek maksadıyla Haziran etkinliğinde yapılan anket göz önünde tutularak Konteyner Planlama ve Kontrol semineri düzenlendi. Operasyon ve Gümrük Hizmetleri seminerleri de 2023 – 2024 eğitim yılı takvimine dahil edildi.

Geleceğim Arkas Projesi, Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin eğitim ve staj alanlarını destekleyen Arkas Akademi ve iş koşullarına hazırlama ve iş imkanları sunma açısından Arkas İnsan Kaynakları’nın iş birliği ile birbirini takip eden staj ve iş programından oluşuyor. Her yıl Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri içinden en başarılı 10 öğrenci seçilerek Geleceğim Arkas Staj Programına dahil ediliyor. Staj sürecinde Arkas’ın yedi farklı departmanında Akademi ekibimiz ve yedi mentorun desteğiyle stajları tamamlanıyor.

Geleceğim Arkas İş Programı kapsamında ise Sistem Geliştirme ekibimizin desteği ile staj programını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrenciler sınava tabi tutuluyor ve kontenjan dahilinde 1 yıl belirli süreli olacak şekilde Arkas bünyesinde iş hayatına dahil oluyor. Bu süreçte de belirli kriterleri başarıyla sürdürenler Arkas’ta iş yaşamına devam ediyor. Örneğin, 2022-2023 Geleceğim Arkas Staj Programı’nı başarı ile tamamlayan 3 mezun öğrenci, görüşmeler neticesinde Arkas’taki 1 yıl sözleşmeli iş hayatına başladı ve süreç devam ediyor.

Geleceğim Arkas Projesi bünyesinde Geleceğim Arkas Günü; eylül ve haziran ayları olmak üzere senede iki kez organize ediliyor. Yılda üç konu hakkında mesleki seminerler veriliyor.