Arkas Blue Moon, Bosphorus Cup’ta Yelken Açtı

“İstanbul Yelken Açıyor” sloganıyla bu yıl 21’incisi düzenlenen Bosphorus Cup’ta kıyasıya bir rekabet yaşandı. 10 farklı ülkeden toplam 900 yerli ve yabancı sporcunun yarıştığı etkinliğe Arkas M.A.T Sealing Team de Arkas Blue Moon – Mat1220 teknesiyle katıldı.

İstanbul Boğazı’nın tarihi ve eşsiz görünümüyle bütünleşen yelkenli teknelerin rüzgara karşı yarışları yerli ve yabancı yüzlerce kişiye renkli dakikalar yaşattı. Bosphorus Cup kupasını kazanmak isteyen takımlar, Caddebostan-Prens Adaları-Kalamış güzergahında ve İstanbul Boğazı’nda kıyasıya rekabet etti.

İlk gün iki yarış gerçekleşti. Birinci yarışta Cadde Bostan açıklarında coğrafi rotada Sivri Ada ve Yassı Ada’nın etrafını dönen Arkas Blue Moon, ikinci yarışta yine Cadde Bostan açıklarında diğer teknelerle birlikte şamandıra dönüşü gerçekleştirdi. Arkas Blue Moon ekibi ikinci gün ise İstanbul Boğazı’nın keyifli rüzgarında şamandıra dönüşü yaptı. Üçüncü gün yarışları ise olumsuzluklar nedeniyle geç başladı ve sonrasında abondone edildi.

Bosphorus Cup 2022’ye IRC, ORC, gezi tekneleri ve sportif tekneler olmak üzere toplamda 8 farklı kategoride 73 tekne katıldı. Coca Cola İçecek-DAS Bosphorus Cup’ta birinciliği kazanırken ikinciliği Jumbo-Farrfara- Far40, üçüncülüğü ise Arkas Blue Moon elde etti.  BCT 2 kategorisinde ise ZACAPA A-35 ipi göğüsledi. CRUISER’da Puff Doğan Sailing Dufour 24 P zirvede yer aldı. ORC 1’de Team Code Zero – Grand Soleil 42 R, ORC 2’de ise Ebruli – KIS Global yelken takımı birinci oldu. IRC, ORC, gezi tekneleri ve sportif teknelerin farklı dallarda yaptığı yarışmalar sonunda dereceye giren tüm takımlara kupaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Bosphorus Cup’ı, Arkas çalışanları da kendileri için tahsis edilen gezi teknesinden takip ederek Arkas Blue Moon’un heyecanına ortak oldu, takımını destekledi. Arkas çalışanları ayrıca boğaz turu ile İstanbul’un tarihi yalı ve mekanları hakkında da Saffet Emre Tonguç’un anlatımıyla bilgi aldı, keyifli bir zaman geçirdi.