Kristal Yağları, Ayvalık Tesisinin Üretim Kapasitesini 2,5 Kat Artırdı

İzmir Bornova’da kurulu rafinerisi ve Ayvalık’taki modern kontinü sıkım tesisi ile 30’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Kristal Yağları, global bir Türk zeytinyağı markası olma hedefinde hızla ilerliyor. Üretim ve depolama hattına yönelik yatırımlarını sürdürerek yeni nesil teknolojilerle ürün ve hizmet kalitesinde fark yaratan Kristal, Ayvalık tesisindeki üretim kapasitesini geçen yıla oranla toplamda 2,5 kat artırdı. Tesisteki depolama hacmi ise 2 katına çıktı.

Türkiye’de 84 yıldır zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren Kristal Yağları, ulusal ve uluslararası alanda ödül almış ürünleriyle Türk zeytinyağını başarıyla temsil ederken, yeni yatırımlarla birlikte kapasitesini de güçlendiriyor. Türkiye’de ilk markalı zeytinyağı üretimine başlayarak bu yolla marka ambalajlı zeytinyağı ihraç eden ilk zeytinyağı firması olan Kristal Yağları, Ayvalık’taki modern sıkım tesisinin günlük üretim kapasitesini yüzde 150 yükselterek geçen yıla oranla toplamda 2.5 kat artırdı. Bu artışla birlikte tesisteki günlük zeytin işleme miktarı biri 120 ton diğeri de 80 ton  olmak üzere iki ayrı hatta 200 tona ulaştı. Kristal, depolama kapasitesinde de artışa gitti. Firma, Ayvalık tesisindeki yağ depolama kapasitesini  yüzde 70, hammadde depolama kapasitesini de yüzde 60 artırdı. Böylece Kristal Yağları’nın Ayvalık tesisindeki depolama limitleri de yine geçen yıla kıyasla 2 katına çıktı. İki fazda çevreye duyarlı üretim gerçekleştirilen tesisin proses hattı ise yıkama ve ayıklama, yoğurma, dekantasyon ile  sıvı faz ayırma süreçlerinden oluşuyor.

Bornova Tesisinde Rafine Üretim Yapılıyor

Kristal’in İzmir Bornova’daki rafineri tesisinde ise ham zeytinyağı grubuna giren zeytinyağları hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan su buharı teknolojisi ile rafine zeytinyağı haline dönüştürülüyor. Belirli miktarlarda Kuzey Ege natürel sızma zeytinyağı ile harmanlanarak riviera zeytinyağı elde edildikten sonra ise modern teknolojilerle dolum tesisine nakledilerek satışa sunulmak üzere ambalajlanıyor.

Arkas Holding ile 2007 yılında ortaklığın ardından yatırımlarını ve üretim kapasitesini artıran Kristal Yağları, Bornova ve Ayvalık’taki tesislerinin yanı sıra İspanya’nın Valencia şehrinde kurduğu şirketi Aceites Kristal ile de Avrupa operasyonlarını sürdürüyor. Anthony Micaleff tarafından 1938 yılında Türkiye’nin ilk zeytinyağı markası olarak İzmir’de faaliyetlerine başlayan Kristal, Türkiye’de Riviera zeytinyağını ilk kez üreterek ambalajlanmış halde piyasaya sunmuştu. 84 yıllık deneyime sahip şirket, online satış mağazası www.kristalyaglari.com üzerinden de tüketicilerine hizmet veriyor.