Arkas’a, İspanya’da Türk Firma Kategorisinde Ödül

Arkas, Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası tarafından Türk Firma kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu yıl 7. kez düzenlenen ve Türkiye ve İspanya arasındaki ilişkilere faaliyetleriyle katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirildiği törende ödülü Arkas adına Arkas Line CEO’su Can Atalay aldı.

Merkezi Madrid´de bulunan Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen “Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Ödül Töreni” İspanyol ve Türk üst düzey devlet temsilcilerinin yanı sıra, iş ve sanat camiasından seçkin davetlilerin katılımı ile gerçekleşti.

Kurulduğu 2011 yılından bu yana İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanlarda geliştirilmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası tarafından Türk Firma kategorisinde Arkas, ödülün sahibi oldu.

Arkas 17 Yıldır İspanya’da Faaliyet Gösteriyor

Arkas adına ödülü alan Arkas Line CEO’su Can Atalay yaptığı konuşmada öncelikle Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın mesajını iletti. Mesajında, İspanya ile iki Akdeniz ülkesi olmanın getirdiği ortak kültürün yanı sıra, ikili ilişkilerin tarihi bir geçmişi bulunduğuna değinen Arkas, “Diplomatik ilişkilerimiz 1783 yılında tesis edilmiş ve 1951’de de Büyükelçilik seviyesine yükseltilerek iş birliğimiz her geçen gün daha da güçlenerek devam ediyor. Mare Nostrum” yani “Bizim Deniz” diye tanımladığım Akdeniz’de İspanya’nın daima benim için önemli bir yeri olmuştur. İspanya, bugün Avrupa’daki en büyük ticaret ortaklarımızdan biridir. 2004 yılında Türkiye ile İspanya arasındaki ticaret hacmi yüzde 44 büyümesi üzerine 2005 yılında İspanya’da ilk ofisimizi açmaya karar verdik. Bugün görüyoruz ki verdiğimiz bu karar çok doğruymuş. İlerleyen yıllar içinde Arkas İspanya olarak sadece Türkiye ve İspanya arası değil, Kuzey Afrika, Batı Afrika ve Doğu Akdeniz ülkelerine de hatlar açarak, Türkiye harici bölgelerde de İspanyol ithalat ve ihracatçılarına destek verir hale geldik. Bu anlamda Arkas Holding’in İspanya’da faaliyet gösteren “Türk Firmaları Kategorisinde” ödüle layık görülmesi ile büyük gurur duyuyorum. Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası’na da bu ödül ve nazik davetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Atalay ise “Arkas, kökleri 1902 yılına dayanan Türkiye’nin en köklü denizci firmalarından biri olarak 7300 çalışanı ile 3 kıtada 23 ülkede 59 ofisi ile ana iş kolları olan, denizcilik, lojistik ve liman hizmetleri veriyor. Arkas Line olarak bugün filomuzdaki 47 gemi ile kapasite olarak Türk konteyner taşımacılığı şirketleri arasında birinci, dünya sıralamasında ise 30. sırada bulunuyoruz ve Akdeniz, Karadeniz, Batı Afrika ve Kuzey Avrupa’da konteyner taşımacılığı gerçekleştiriyoruz.

Lucien Arkas’ın da vurguladığı gibi 2005 yılından beri Arkas Spain olarak Arkas’ın faaliyetlerini geliştirdiği en önemli pazarlardan biri olan İspanya’da gemi acentesi olarak hizmet vermekteyiz. Ve mutlulukla görüyoruz ki bugün Arkas İspanya 80’den fazla kişiye kişiye sağladığı istihdam ile ithalat ve ihracatta yılda 80.000 TEU’a yakın bir hacmi yönetiyor. İspanya limanlarını aralarında Türkiye’nin ana limanlarının da bulunduğu 35’ten fazla farklı limana bağlıyor ve ayda 25 gemi seferi yöneterek müşterilerine haftalık düzenli seferler sunuyoruz ve her geçen gün de gelişip büyüyerek Türkiye-İspanya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Atalay ödülü Türkiye’nin İspanya Büyükelcisi Burak Akçapar’ın elinden aldı.

Üç ayrı kategoride verilen ödüllerden diğeri İspanyol Firma Kategorisinde iki ülke arasındaki turizmin gelişmesindeki katkılarından Barceló Grup’a verilirken Bireysel Başarı Kategorisinde de BBVA Bank’ın ilk Türk CEO’su Sayın Onur Genç ödül aldı.

Kurulduğu 2011 yılından bu yana iki ülke arasında ekonomik, kültürel ve ticari alanlarda gerek gerçekleştirdiği seminerler ve etkinlikler gerekse hazırladığı sektörel raporlarla bir referans noktası haline gelmeyi başaran Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası’nın günümüzde farklı sektör ve büyüklükte 120’yi aşkın üyesi bulunuyor.