Arkas Otomotiv Ankara’ya İki Yeni Marka

Arkas Holding çatısı altındaki Arkas Otomotiv, bünyesine eklediği yeni markalarla büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda yetkili satıcı ve servisi olduğu markalara iki yenisini daha ekleyen Arkas Otomotiv Ankara, SUZUKI ve MG Marka araçların satışı ile servis, yedek parça hizmetlerini de bünyesine katıyor.

Otomotiv sektöründe müşteri odaklı büyümeyi hedefleyen Arkas Otomotiv Ankara Volvo, Ford, Citroen, Peugeot, Opel ve Subaru’nun ardından birçok özelliği ile kullanıcıların beğenisini kazan ve özellikle son dönemde karbon ayak izini azaltan Suzuki Akıllı Hibrit Teknolojisi ile öne çıkan Japon Otomotiv üreticisi Suzuki’nin yanı sıra 90 yılı aşkın bir süredir İngiliz otomobilleri üreten MG markalarını çatısı altında topladı. Böylece sekiz markayla müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik satış ve satış sonrası hizmetlerini sunmakla birlikte ikinci el showroomu olarak da hizmet verecek.

26 Ekim Çarşamba günü Ankara’da yapılan açılışta konuşan Arkas Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Can Yıldırım, Arkas Otomotiv Ankara’nın, yüksek kalitede hizmet verdiğini ve bunu daha da genişletmeyi hedeflediklerini belirtti. Doğan Trend Otomotiv Ceo’su Kaan Dağtekin ise Doğan grubunun ilk gözağarının otomotiv olduğunu, 60 yılı aşan tecrübesinden alınan ilhamla otomotiv alanında bayrağı daha da ileriye taşımayı amaçladıklarını ve Arkas Otomotiv ile bu alanda yenilik yarattıklarını söyledi.  Doğan Trend Otomotiv Grubu Otomobil Markalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal da Suzuki ve MG’nin kendisini kanıtlamış markalar olduğunu belirterek bu yeni iş birliğinin sektör açısından faydalı olacağını ifade etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Başdanışmanı ve Ankara Temsilcisi Özgür Ulupınar da kurdele kesiminde yer aldı.

Japon klasiği Suzuki Hybrid teknolojisini müşterilerinin beğenisine sunarken tüm dünya ve Türkiye de S-CROSS Hybrid lansmanı yaparak yeni aracını tanıttı. Ve bu araçla birlikte yıllık toplam 4.000 adet üstünde araç satmayı hedefliyor.

Türkiye ye Mayıs 2021’de Doğan Holding bünyesinde giriş yapan İngiliz menşei ve Çin üretimi MG ise şu ana kadar iki bine yakın satış yapmış durumda. 2023 hedeflerini yüzde yüz elektrikli B SUV modelleri ile destekleyip iki bin adet üzeri satış yapmayı planlıyor.

Çağımızın son teknolojisi çevre dostu yüzde yüz elektrikli araçlar satışıyla da sektörün öncülerinden olmayı sürdüren Arkas Otomotiv Ankara, müşterilerinin hayatlarına esneklik, rahatlık ve keyif katmayı hedeflerken grup olarak büyüme trendini ise geleceğin ihtiyaçlarına yönelik belirliyor.