Piri Reis’te Cumhuriyet Balosu

Özel Piri Reis Okulları, Cumhuriyet’in 99. yılını, 5. sınıf öğrencilerinin katıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa’da katıldığı son balodan esinlenilerek kutladı.

Cumhuriyet’in 99. yılı Özel Piri Reis Okulları’nda geleneksel Cumhuriyet Balosu ile kutlandı. Hazırlıkları bir yıl önceden başlayan baloda görev alan 5. sınıf öğrencileri sanattan siyasete, bilimden spora kadar toplumun her alanında Cumhuriyet Döneminin mesleğinde “ilk” olarak halka önderlik etmiş ünlü karakterleri canlandırırken bir yandan o kişilerin diğer yandan da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı yönlerini de öğrenme fırsatı buldu.

Özel Piri Reis Okulları’nın Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde düzenlenen, davetiyesinden kıyafetlerine, müziklerinden ikramlarına kadar her türlü ayrıntısı Cumhuriyet’in ilk yıllarının şartları düşünülerek hazırlanan etkinlikte öğrenciler adları okunduktan sonra kırmızı halıdan geçerek salona girdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku’nu dinledi. Baloya birlikte geldikleri kişiler ile vals yaptıktan sonra saz ekibinin müzikleri eşliğinde velileriyle dans etti, türküler söyledi ardından da zeybek oynayarak Cumhuriyet Dönemi’nin ilk yıllarını yaşadı.

Yaşayarak Öğrendiler

Öğrencilere farklı bir deneyim yaşatma fikrinden yola çıktıklarını söyleyen Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven, “Projeye başlarken amacımız çocuklara o dönemi yaşatmaktı. Sadece bilgiyle değil, deneyimle bir kazanım oluşturmak istedik. Okulumuzun diğer sınıfları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı başka etkinlikler ile kutlarken 5. sınıf öğrencileriyle balo yaptık. Her iki kampüsümüzde bulunan yaklaşık 80 öğrenciyi kuruluşundan bu yana ülkemizin temel direği olmuş ünlü karakterler ile eşleştirdik. Öğrenciler bu kişilerin mesleki yaşamları, sosyal yaşamları hatta kişilik özellikleriyle ilgili detaylı araştırma yaptı. Ardından da baloda bu ünlü kişileri canlandırdı. Bu öğrenciler hayatları boyunca pek çok baloya katılacaklar ancak okulda katıldıkları Cumhuriyet Balosu bir ilk olarak anılarında hep farklı bir yerde kalacak” dedi.