İzmir’in Kültür ve Sanat Yaşantısına Katkı Yapan Arkas’a Ödül

Arkas Holding tarafından İzmir’in tanıtımı, kültürel ve sanatsal hayatına yönelik gerçekleştirilen  faaliyetler iki ödülle daha taçlandırıldı. Ege Üniversitesi tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’nde Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas Onur Ödülü’ne layık görülürken, Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen Anadolu Ödülleri etkinliğinde de Arkas Sanat Merkezi, “Görsel Sanatlar” kategorosinde ödül kazandı.

Ege Üniversitesi’nce gerçekleştirilen 9. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, İzmir’de sanatseverlerle buluştu.  Etkinliğin Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan açılış törenine Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, üniversite senato üyeleri, sanatçılar,  akademisyenler ve sanat meraklıları katıldı. Etkinlikte; İzmir’in kültür ve sanat hayatına gerek sergilerle, gerekse de sahibi olduğu koleksiyonlar ile katkılarda bulunan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Onur Ödülü’nün sahibi oldu. Arkas adına ödülü Arkas Holding Kurumsal İletişim Direktörü Berna Kumaş Sipahi aldı. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri İki yılda bir gerçekleştiriliyor.

Bir Ödül de Baksı Kültür Sanat Vakfı’ndan

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve Anadolu’dan ilham alan kültür projelerinin ödüllendirildiği “Anadolu Ödülleri 2022” de sahiplerini buldu. İstanbul’da Hilton Bosphorus Exhibition Center’de yapılan etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı ile sanatçılar ve davetliler katıldı. Edebiyat, Görsel Sanatlar ve Sinema temel kategorilerinde “Geleceğe Öneriler” başlığıyla düzenlenen ödül programında Arkas Sanat Merkezi “Görsel Sanatlar” alanında ödül aldı. Köklü geçmişi ve güncel kültürü ile hem Türkiye hem de uluslararası alanda İzmir’in tanınması için gösterdiği çaba, özel bir koleksiyonun kurumsal bir müzeye dönüşümü için sergilediği özen; canlı, yaşayan müze fikrine uygun sergi, etkinlik ve eğitim programları gerçekleştirmesi sebebiyle Arkas Sanat Merkezi’ne verilen ödül, Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası’na takdim edildi.

İlki 2020 yılında düzenlenen Anadolu Ödülleri kurum ve bireysel bazda değerlendiriliyor.  Ödüller, tekli yıllarda bireylere, çiftli yıllarda ise kurumlara veriliyor.